Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Kokain prodajali v Sloveniji in Italiji

11. sep. 2017 | 19:23
Dark Theme

Novogoriški kriminalisti so v dalj časa trajajoči preiskavi razkrili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog na območju Slovenije in Italije. Kazensko ovadbo so na novogoriški policijski upravi spisali proti petim osebam, ki so osumljene 155 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Preiskavo so novogoriški kriminalisti vodili v sodelovanju s karabinjerji iz Nabrežine in s kriminalisti generalne policijske uprave v Ljubljani. Kot je Primorski dnevnik že poročal, so hišne preiskave na Goriškem potekale prejšnji teden, po pričevanjih očividcev so se odvijale kot v filmu.
Preiskava je pokazala, da je 62-letni moški, doma iz okolice Nove Gorice, skupaj s svojimi pajdaši italijanskim državljanom prodajal kokain in konopljo. »Na podlagi teh ugotovitev, novih podatkov in zbranih obvestil, ki so sume o izvrševanju tovrstnih kaznivih dejanj utemeljevali, so bili obveščeni okrožno državno tožilstvo in posredno pravosodni organi. Ob usmerjanju državnega tožilstva so kriminalisti pričeli z intenzivnim pridobivanjem dokazov o kaznivih dejanjih,« je včeraj sporočil Dean Božnik z novogoriške policijske uprave.
Glede na kriminalne povezave tudi z ostalimi vpletenimi je bila v sredo popoldan odvzeta prostost petim osebam. Naslednjega dne popoldan so kriminalisti skupaj s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku v Novi Gorici privedli štiri osumljence, in sicer 62-letnika iz okolice Nove Gorice, 33-letnika iz Nove Gorice, 30-letnika iz Nove Gorice in 35-letnika iz okolice Nove Gorice. »Poleg njih smo kazensko ovadili še 33-letnika iz okolice Nove Gorice. Vseh pet oseb je osumljenih storitve 155 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog,« so pojasnili na novogoriški policijski upravi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava