Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

V šempetrski bolnišnici grozil z nožem

19. sep. 2017 | 11:27
Dark Theme

V soboto zgodaj zvečer je v šempetrski bolnišnici nasilni moški razgrajal in tam zaposlenim grozil z nožem. Ker se po prihodu policistov ni umiril, so zoper 24-letnega moškega, starega znanca policije, uporabili prisilna sredstva in mu odvzeli prostost, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Slednji se je pred tem nasilno vedel tudi do drugih zaposlenih v bolnišnici in svojo grožnjo podkrepil z nožem, je sporočil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik.
24-letnega osumljenca so policisti v nedeljo s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilništva privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.
Policisti so morali uporabiti prisilna sredstva tudi zoper drugega, 26-letnega moškega, ki ga je prišel 24-letnik obiskati. Slednji je skušal preprečiti uradno dejanje policistov in pri tem lažje poškodoval enega od tam zaposlenih.
Zaradi tega bodo policisti 26-letnega osumljenca kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in suma kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava