Kar mimo okenskih rešetk

Tatovi obiksali vili v Tržiču

A

četrtek, 2. novembra 2017 | 17:14

Nepridipravi so skozi okno smuknili v hiši (foto- sobotainfo.com)

Hiše in parkirani avtomobili so zadnje čase vse bolj priljubljena tarča tatov. V Tržiču so samo v zadnjih dneh tatovi izkoristili odsotnost stanovalcev in obiskali dve vili: prvo v Ulici Sanzio, drugo pa v Ulici Acque Gradate. Glede na to, kako so vdrli v obe hiši, lahko sklepamo, da so točno vedeli, kdaj bo hiša prazna in bo njihov obisk posledično varnejši.
V Ulici Sanzio so tatovi namreč za »podvig« potrebovali kar precej časa: najprej so odstranili kovane zaščitne rešetke na oknih, potem pa so seveda poškodovali okno in skozenj vdrli v prostor. V vilo so se najbrž prikradli med 19.30 in 21.30, kar ni ravno običajno, zato so preiskovalci mnenja, da so nepridipravi že dalj časa sledili premikom stanovalcev in se za vlom odločili, šele ko so bili prepričani, da bodo nekaj časa lahko nemoteno delovali. Z okna na zadnji strani hiše so smuknili v notranje prostore in dejansko »prečesali« čisto vse sobe in jih povsem razdejali. Plen je bil skromen, škoda, ki so jo povzročili, pa seveda precejšnja.
V drugem primeru so tatovi izkoristili nočne ure. Stanovalcev nekaj dni ni bilo doma, za njihovo hišo pa je skrbela neka gospa. Ko je slednja v večernih urah zapustila hišo, so se nepridipravi lahko kar mirno prepustili delu. Postopek vloma je bil tudi v tem primeru podoben: tatovi so najprej odstranili okenske kovinske rešetke in vlomili skozi okno. Prebrskali so vse hišne prostore in tudi tokrat odšli z manjšim plenom. Preiskave vodijo tržiški karabinjerji.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Katero nastanitev izbirate za poletni dopust?

ostale novice

Četrt milijona za goriško letališče

Postavili bodo varnostne ograje in spet odprli sprehajalne steze

12. julija 2018 | 06:29

Začenja se festival Amidei

Drevi Gergoletov kratkometražni film in Garronejev celovečerec

12. julija 2018 | 07:32

Ta teden pred 10 leti (28)

V tiskani izdaji Primorskega dnevnika smo natanko pred desetimi leti objavljali ... o poimenovanju predavalnice po Henriku Tumi

12. julija 2018 | 16:00

Iščejo popisovalce z znanjem slovenščine

Na goriški občini jih je zaenkrat premalo

11. julija 2018 | 13:15

Občine sprožile arbitražni postopek

Spor okrog imenovanja upravitelja družbe Irisacqua

11. julija 2018 | 14:20

V mestu ne bo slovenskih ledinskih imen

Goriška občina bo table postavila le v nekdanjih primestnih rajonih

10. julija 2018 | 10:00

Turrijeva tudi uradno občinska svetnica

Nasledila je Caterino Oropallo

10. julija 2018 | 11:33