Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Droga prehajala goriško mejo

20. nov. 2017 | 14:07
Dark Theme

Preiskavo je vodil leteči oddelek goriške policije s sodelovanjem novogoriških kriminalistov. Dve osebi so aretirali v Italiji, eno osebo v Sloveniji, zoper štiri osumljence pa so vpisali kazensko ovadbo.
Preiskavo so policisti uvedli na podlagi izjav mladega Goričana, ki so ga marca leta 2015 zalotili z nekaj grami marihuane, potem ko je zapustil dom prijatelja, pri katerem je dotlej vsaj dvajsetkrat nabavil mamilo. Ugotovili so, da je fant prosil svojo partnerko denar, zato da bi pri slovenskem preprodajalcu čez mejo plačal marihuano in 50 gramov amfetamina, v uličnem jeziku imenovanega speed oz. spid, ki se uporablja kot poživilo. Ker pa si je nabral 1.350 evrov dolga, mu je preprodajalec začel preko Facebooka groziti. Januarja lani so Goričana tudi pošteno pretepli.
V nadaljnji preiskavi so policisti razkrinkali združbo, na čelu katere je bil slovenski preprodajalec mamil, pri katerem so štirje Goričani kupovali drogo za goriško tržišče. Na osnovi evropskega naloga za prijetje, ki ga je izdalo tožilstvo v Gorici, so glavnega osumljenca prijeli 25. septembra v hotelu v bližini Celja. Odkrili so tudi manjši nasad konoplje v bližini Lokvice na Krasu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava