Petek, 05 april 2024
Iskanje

Denar prosil za izmišljeno bolno hčerko

22. nov. 2017 | 12:09
Dark Theme

Tržiški policisti so v ponedeljek prijeli »serijskega« goljufa. Moški se je potikal po Romjanu, kjer je pozvonil na zvonce številnih hiš. Stanovalce je prepričeval, da ima bolno hčerko in da potrebuje denar za njeno zdravljenje v tujini.
Okrog 10.30 je policijo klical prebivalec Romjana in povedal, da je njegova žena izročila nekaj denarja tujemu državljanu, staremu okrog 45 let, z obrito glavo in precej močne postave. Moški jo je nagovoril v italijanščini in ji povedal, da ima dveletno hčerko v tržaški otroški bolnišnici Burlo Garofalo, kjer čaka, da jo bodo odpeljali na operacijo v Barcelono; sogovornici je izročil tudi list, na katerem je bila prošnja za pomoč. Žensko je žalostna zgodba globoko ganila, tako da je moškemu izročila deset evrov, njenega moža pa neznanec ni prepričal, zato je kmalu po njegovem odhodu poklical varnostne organe.
Nekaj minut kasneje so v Romjan prišli policisti, ki so tujega državljana izsledili pri železniški postaji. Pregledali so njegove dokumente in ugotovili, da gre za 45-letnega srbskega državljana z bivališčem v Trstu. Moški je policistom priznal, da nima hčerke in da je v resnici prosil miloščino. Pri sebi je imel 140 evrov, bankovce je skril v desni čevelj. Policisti so denar zasegli, saj ga je srbski državljan dobil z goljufijo. Žena moškega, ki je klical na pomoč policijo, je goljufa ovadila. Na kvesturi še preverjajo, katere ukrepe sprejeti zoper srbskega državljana.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava