Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Bombijev predor bodo zaprli

22. nov. 2017 | 13:03
Dark Theme

Bombijev predor bodo še ta teden zaprli in migrante odpeljali v druge italijanske dežele. Župan Rodolfo Ziberna, ki je zadnje dni večkrat napovedal zaprtje predora, je včeraj prejel pismo tržaške prefektinje Annapaole Porzio, ki ima nalogo, da koordinira dejavnosti za sprejemanje migrantov. »Prefektinja mi je sporočila, da je bila sprejeta odredba za premestitev beguncev, ki prenočujejo v Bombijevem predoru v Gorici. Odpeljali jih bodo v sprejemna središča v drugih italijanskih deželah. V svojem pismu je tudi napovedala, da bodo uvedli preverjanje vzrokov, zaradi katerih v Gorico prihaja tako veliko število migrantov,« pojasnjuje Ziberna.
Po županovih informacijah bodo v Vidmu v doglednem času odprli sekcijo komisije za preverjanje prošenj za pridobitev statusa azilanta, ki jo bodo v prihodnje iz Gorice preselili v Trst. Časovnih terminov še niso napovedali, zato občina računa na čimprejšnjo informacijo, kdaj bo do vsega tega prišlo. Župan Ziberna kakorkoli ugotavlja, da je tržaška prefektinja končno uslišala njegove prošnje, za katere meni, da sovpadajo z željami večine Goričanov.
»Tržaška prefektinja Annapaola Porzio mi je tudi napovedala, da se bodo v sodelovanju z novim goriškim prefektom Massimom Marchesiellom nadaljevala prizadevanja za čim prejšnjo vzpostavitev normalnih razmer v mestu,« zaključuje župan.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava