Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Vinjen voznik povozil peški

7. dec. 2017 | 10:47
Dark Theme

Voznik, ki je včeraj malo po 19. uri v bližini Škofijske gimnazije v Vipavi povozil dve peški, je imel v litru izdihanega zraka 1,68 miligrama alkohola (dopustna meja je 0,24 miligrama), prav tako je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.
Policisti so ga ovadili zaradi nevarne vožnje, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Kot so ugotovili v dozdajšnji preiskavi, je 42-letnik vozil osebni avtomobil po cesti iz Podnanosa proti Ajdovščini. Ko je pripeljal v neposredno bližino tamkajšnje Škofijske gimnazije, sta z njegove leve strani preko prehoda za pešce cestišče pravilno prečkali dve mladoletni peški.
Voznik je s prednjim delom vozila trčil v njiju, padli sta po vozišču in pri tem utrpeli telesne poškodbe. Ena je utrpela težje, druga pa lažje poškodbe. Odpeljali so jih v šempetrsko bolnišnico. Policisti so 42-letniku odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 1,68 miligrama alkohola, zato je bil zoper njega odrejen še strokovni pregled. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava