Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Kokain prodajali v Italijo

9. mar. 2018 | 19:14
Dark Theme

Na novogoriškem okrajnem sodišču je v ponedeljek sklican predobravnavni narok za pet oseb, osumljenih preprodaje drog na območju Slovenije in Italije. Novogoriški kriminalisti so v sodelovanju s karabinjerji iz Nabrežine in s kriminalisti slovenske generalne policijske uprave v dalj časa trajajoči preiskavi kriminalno združbo razkrili lani septembra.
Kazensko ovadbo so spisali proti petim osebam, ki so osumljene 155 kaznivih dejanj s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog.
Osumljeni so člani dobro organizirane kriminalne združbe, ki je prodajala kokain na območju Nove Gorice in Italije. S preiskavo je bilo ugotovljeno, da je kupce na območju Nove Gorice z drogo zalagal 62-letnik. Ta je kokain prodajal 33-letniku in 35-letniku, ki sta ga nato prodajala naprej. 62-letnik je drogo prodajal tudi italijanskim državljanom, ki so jo preprodajali v Italiji. 62-letniku je drogo priskrbel 33-letnik, temu pa 30-letnik iz Nove Gorice.
V okviru preiskave so kriminalisti zasegli slab kilogram kokaina, manjše količine konoplje in hašiša ter pripomočke za prodajo droge, finančna sredstva, pridobljena s prodajo droge in druge predmete, pomembne za kazenski postopek. Vrednost zaseženih drog se giblje med 100.000 in 300.000 evri.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava