Za vedno je odšel oblikovalec Boris Lutman

A

sreda, 25. aprila 2018 | 11:16

Boris Lutman

V Ljubljani je danes zjutraj umrl 43-letni Boris Lutman, industrijski oblikovalec po rodu iz Štandreža. Usodna mu je bila srčna kap. V njegovem rodnem kraju in po vsej Goriški je vest o njegovi smrti takoj boleče odjeknila.
Lutman je po obiskovanju štandreške osnovne šole in nižje srednje šole Ivan Trinko šolsko pot nadaljeval na klasičnem liceju Primož Trubar v Gorici. Zatem se je odločil za študij industrijskega oblikovanja na Politehniki v Milanu, kjer je diplomiral s specializacijo strategije produkta. Med študijem si je pomembnih izkušenj nabral tudi v tujini. Preselil se je v Ljubljano, kjer se je najprej pridružil biroju mladih oblikovalcev, nato pa je leta 2005 stopil na svoje in odprl oblikovalski studio. Leta 2013 je skupaj s sodelavci izdelal maskoto evropskega košarkarskega prvenstva v Sloveniji; poimenoval jo je Lipko. Leto kasneje se je s projektom za brezžični polnilec Swich uspešno prijavil na ameriški platformi Kickstarter.
Čeprav je že skoraj petnajst let živel v Ljubljani, je bil zelo navezan na Štandrež in sploh na Goriško. V mladih letih je bil tabornik, aktiven je bil pri štandreškem kulturnem društvu Oton Župančič, udeleževal se je mladinskih raziskovalnih taborov v organizaciji Narodne in študijske knjižnice, zahajal je na Kinoatelje, sodeloval je s Slovikom, krajši čas je tudi poučeval na tehničnem zavodu Jurij Vega v Gorici. Nekaj let je igral odbojko pri štandreškem Valu. V taborniških vrstah je spoznal lokostrelstvo, ki ga je nato treniral. Z Našim praporom je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja osvojil državni ekipni naslov med mladinci. Zapušča ženo in še petletnega sina, v svojcih, prijateljih in znancih pa veliko praznino.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Virus Zahodnega Nila: prva okužba v goriški pokrajini

Z virusom Zahodnega Nila se je v Ronkah okužil moški

15. septembra 2018 | 11:43

Občutijo pomanjkanje javnih prevozov in tečaja italijanščine

V današnjem Primorskem dnevniku o težavah, s katerimi se spopadajo prosilci za azil v nekdanji karabinjerski vojašnici v Gabrjah

15. septembra 2018 | 09:22

»Lisička je prav zvita zver, v Sovodnjah ima svoj kvartir«

Mlada lisica se potika ob sovodenjskem Kulturnem domu

14. septembra 2018 | 08:22

Hrvaška z okrepljeno prisotnostjo

Na letošnjih Okusih ob meji

14. septembra 2018 | 09:39

Kolesarske steze »zamrznili«

Župan napoveduje, da bodo nove poti uredili ob zaključku gradbenih del na Korzu Italia

13. septembra 2018 | 10:47

Ta teden pred 10 leti (37)

V tiskani izdaji Primorskega dnevnika smo natanko pred desetimi leti objavljali ... o rekordu doberdobske večstopenjske šole

13. septembra 2018 | 16:00

Usodna slabost med vožnjo z družino

Moški umrl v Tržiču

11. septembra 2018 | 19:00