Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Lonely Planet: Vipavska dolina med 10 top kraji v Evropi

22. maj. 2018 | 12:02
Dark Theme

Lonely Planet, izdajatelj slovitega popotniškega vodnika in največja avtoriteta na področju popotništva na svetu, je danes, 22. maja 2018, objavil, da so njegovi ugledni pisci in strokovnjaki Vipavsko dolino uvrstili med deset najboljših krajev v Evropi, ki jih je vredno obiskati v tem letu.
Turistična destinacija Vipavska dolina je v zadnjih letih preskočila nekaj stopnic in s svojimi razvojnimi prizadevanji uspešno opozorila nase tudi v svetovnih medijih. Zadnji dokaz, da se je Vipavska dolina zarisala na svetovni turistični zemljevid, je današnja objava enega najbolj uglednih medijskih specialistov za popotniške vsebine.
Lonely Planet je Vipavsko dolino postavil na posebno mesto, med doslej premalo poznane turistične destinacije, ki jih sodobni popotnik mora odkriti. Gre za evropske destinacije v okviru izbora Best in Europe 2018, s katerim Lonely Planet predstavlja najbolj vznemirljive, a doslej premalo cenjene destinacije v Evropi. Na prvo mesto se je uvrstila Emilija Romagna, sledijo pa Kantabrija v Španiji, Frizija na Nizozemskem, Kosovo, francoska Provansa, škotsko mesto Dundee, grški Mali Kikladi, prestolnica Litve Vilna, na devetem mestu je Vipavska dolina, na desetem pa Tirana.
»Vipavska dolina je odličen primer skritega dragulja v osrčju Evrope. Gre za privlačno področje, ki nudi odlična kulinarična doživetja, vznemirljive avanturistične aktivnosti in čudovito pokrajino, in to nedaleč od glavnega mesta Ljubljana. Glede na ponudbo je presenetljivo, da teh užitkov doslej ni odkrilo več potnikov,« je zapisala ena od urednic Jessica Cole.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava