Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

V Novi Gorici se začenja festival Mesto knjige

1. jun. 2018 | 12:23
Dark Theme

V Novi Gorici se bo nocoj začel knjižni festival Mesto knjige. Ob 20. uri bo na vrsti pogovor s pisateljico judovsko-palestinskih korenin Widad Tamimi. Večer bodo nadaljevali s pripovedovalsko-glasbenim dogodkom Mesto, morje, gozd. Z ljudskimi in avtorskimi pripovedkami ob glasbeni spremljavi bodo pripovedovalke Špela Frlic, Tjaša Koprivec in Anja Novak pričarale pravljično vzdušje, ki ga bo nadgradil koncertni dogodek. V Novi Gorici se bo prvič ustavil imaginarni folk trio Širom.
Organizatorji tudi letos vabijo na sprehode, pogovore, delavnice, predstavitve knjižnih novosti, razstave in koncerte, ki bodo gradili edinstveno knjižno mesto na Bevkovem trgu vse do 8. junija.
Dogodki se bodo vrstili tudi v soboto in ponedeljek. V torek bodo na Bevkovem trgu ob 12. uri odprli tudi knjižni sejem Mesta knjige. Več kot 20 založb bo predstavilo knjižne novosti in obiskovalcem ponudilo knjige po sejemskih cenah. Letošnji festival bo potekal ob 100. obletnici konca velike vojne podali v raziskovanje velikih zgodb o vojni in miru. Organizatorji v osmih dneh pripravljajo več kot 20 dogodkov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava