Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Umrl je na letališču v Ronkah

11. jun. 2018 | 16:53
Dark Theme

Srce ga je izdalo na letalu, ki bi ga bilo moralo odpeljati v domovino. Umrl je na letališču v Ronkah. Zaradi poskusov oživljanja, žal neuspešnih, so let odložili na naslednji dan. Na tleh je ostalo nekaj sto potnikov.
V nedeljo zvečer se je na deželnem letališču v Ronkah letalo tipa Boeing 757 letalskega prevoznika Condor pripravljajo na vzlet. Namenjeno je bilo v nemško mesto Düsseldorf. Ob nedeljskih večerih v lepi sezoni je na letališču običajno gneča, v Nemčijo se namreč vračajo letala s potniki, ki so se na križarjenje odpravili iz Trsta. Moškega je slabost obšla med pripravami na vzlet. Nemudoma sta na kraju posredovali vozilo z zdravnikom službe 118 in reševalno vozilo. Nemškega državljana, starega okrog petdeset let, je po vsej verjetnosti zadel infarkt. Kljub naporom, da bi ga oživili, je nesrečnež umrl zaradi zastoja srca.
Ker je delovni čas posadke letala potekel, je družba sklenila, da leta ne bo. Zato so izkrcali kar 270 potnikov, ki so noč prebili v bližnjih hotelih: v rekordnem času je rezervacije opravil ladijski prevoznik TUI Cruises, ki ponuja križarjenja po Sredozemlju. Letalo, ki je bilo namenjeno v Nemčijo, je nazadnje vzletelo včeraj ob 14.30.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava