Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Tragedija v tiskarni

16. jun. 2018 | 13:10
Dark Theme

V tiskarni časopisov Il Piccolo in Messaggero Veneto, ki se nahaja med Standrežem in Sovodnjami, si je ponoči vzel življenje 49-letni vodja oddelka. Zapušča ženo in 11-letno hčer.
Njegovo truplo so odkrili kolegi malo po 3. uri ponoči. Na kraju so bili karabinjerji. Delovanje tiskarne so ustavili, zato je bila distribucija časopisov po deželi danes deloma okrnjena.
V preteklih dneh je družba Gedi News Network, ki upravlja tiskarno, sporočila, da bodo tiskarno, ki je bila sicer odprta šele pred petimi leti, zaprli in da bodo delovanje in osebje preselili v Padovo.
Sindikalna tajništva Slc-Cgil, Fistel-Cisl, Uilcom-Uil in skupščini novinarjev časopisov Il Piccolo in Messaggero Veneto so za danes od 12. ure oklicali 24-urno stavko v znak žalovanja in solidarnosti do družine pokojnega kolege. Sindikalna predstavništva so tudi preklicala srečanje z družbo Gedi, ki je bilo napovedano za 18. junij. Jutri časopisov Il Piccolo in Messaggero Veneto ne bo v kioskih, ustavljena pa bo tudi spletna stran.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava