Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Žrtve tatvin bodo deležne popusta

19. jul. 2018 | 17:57
Dark Theme

Zapuščena kolesa, ki jih tržiški metni redarji hranijo v svojem skladišču in ki so bila po vsej verjetnosti ukradena, bo občina začela prodajati. Na podlagi sklepa, ki ga je občinska uprava sprejela pred kratkim, bodo prodajne cene nizke, kdor je bil žrtev tatvine pa bo še imel dodaten 80-odstotni »popust«. V poštev bodo prišla le novejša kolesa v dobrem stanju.
»Radi bi pomagali tistim, ki so bili v Tržiču v zadnjih letih žrtve tatvin koles in ki sedaj nimajo dovolj denarja za nakup novega,« pravi županja Anna Cisint. Za pobudo se je zgledovala po občini Gradež, ki je že uspešno izvedla podobno prodajno akcijo. Datum prodaje bo občina še sporočila, ni pa jasno, ali je za dodatno znižanje cene potrebna prijava tatvine.
Zapuščenih koles, ki pričajo o naraščajočem številu tatvin, je v Tržiču veliko. Tatovi jih večkrat pobarvajo, tako da bi jih lastnik ne prepoznal, veliko pa jih tudi izkorišča za pridobivanje nadomestnih delov za druga kolesa. V prvih šestih mesecih lanskega leta so mestni redarji v svoje skladišče spravili 70 novih koles, v celem letu 2014 pa 92.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava