Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Smrt na gradeški plaži

24. jul. 2018 | 17:51
Dark Theme

Letoviščarka iz Avstrije je umrla v morju pri Gradežu. Zelo verjetno je, da ji je bila usodna slabost, ki jo je obšla, medtem ko se je kopala kakih trideset metrov pred plažo. Kljub posredovanju najprej kopališkega reševalca in nato službe 118 za žensko ni bilo pomoči.
Tragedija se je zgodila danes zjutraj. Turistka, ki je bila po razpoložljivih informacijah stara 72 let in se je v letoviščarsko mestece na Goriškem pripeljala iz Avstrije, je z možem stopila v morje pred t.i. staro plažo, Costa Azzurra, v neposredni bližini kopališkega kompleksa Key West. Naenkrat je mož ni več videl. Po osvežilnem kopanju naj bi skupaj izstopila iz morja in se vrnila na plažo, vendar žene za njim ni bilo. Nemudoma je poiskal pomoč. Najprej se je odzval kopališki reševalec, ki je opazil žensko v morju. Bila je nezavestna. Ko jo je dosegel, je ugotovil, da je njeno stanje zelo resno, zato so na pomoč poklicali reševalno službo 118 in osebje luške kapitanije. Nesrečnico so na kraju oživljali, vendar zaman.
Vzrok smrti je bil včeraj še nepojasnjen. Morje je bilo mirno, pogoji za kopanje dobri. Po prvih ugibanjih naj bi ženska umrla zaradi utopitve, ki je bila posledica slabosti, morda srčnega infarkta. Ta jo je prizadel med kopanjem, pri čemer je izgubila zavest. O okoliščinah se bo natančneje izrekel sodni zdravnik.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava