Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Gorica ob kavarno, mesnico in picerijo

26. jul. 2018 | 19:22
Dark Theme

Mimo spodbudnih podatkov o odprtju novih dejavnosti je Gorica še naprej priča zapiranju zgodovinskih trgovin oz. lokalov v mestu. Od upada števila strank do prevelikih stroškov, ki so večkrat vezani na najemnine, je razlogov za negativni trend veliko.
Z zaprtjem so se morali 22. maja sprijazniti lastniki bara Posta, ki je na Verdijevem korzu tik ob glavni pošti zasedal prostore nekdanje kavarne in sladoledarne De Rocco. Zgodovinska dejavnost je ob spremembah imena in lastnikov neprekinjeno delovala od časa druge svetovne vojne, upravitelji pa so se previsoki najemnini vendarle morali vdati, tako da po več kot sedemdesetih letih prostori sedaj samevajo.
Še pred tem je prišla na vrsto mesnica Centro Carni Isontine na dnu Ulice Nizza, kjer so krajani skoraj trideset let kupovali meso. Prizadevanja dolgoletnega lastnika Giovannija Battauza, da bi našel naslednika, in poziv, ki ga je naslovil na javnost, so padli v vodo. »Zelo bi bil vesel, če bi mesnica preživela z novimi lastniki. Videti prazne prostore bi zame bilo res žalostno,« je mesar dejal tik pred zaprtjem. Podobno usodo so dočakali tudi lastniki picerije Agli Archi v Nunski ulici, ki so po 32 letih neprekinjenega dela postregli še zadnjo pico. Zaprtju so sicer kljubovale zdravstvene težave lastnikov, gostinskemu obratu pa se bo verjetno pisala drugačna usoda: po obnovitvi prostorov naj bi lokal zaživel z novimi lastniki.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava