Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Iz Doberdoba v drugo slovensko nogometno ligo

3. avg. 2018 | 11:03
Dark Theme

Jutri (v soboto) se začenja nova sezona 2. slovenske nogometne lige. Šestnajst ekip se bo potegovalo za napredovanje v Prvo ligo Telekom Slovenije, barve moštva CherryBox24 NK Tabor Sežana bo branil tudi doberdobski nogometaš Anej Zanier (letnik 1999). Potem ko se je 188 centimetrov visoki vratar po koncu lanske sezone veselil napredovanja v elitno ligo v dresu Pro Gorizie, se je po opravljeni maturi na zavodu Ivan Cankar v Gorici odločil za nov izziv. Ponudbo sežanskega moštva je takoj sprejel, tako da bo v prihodnjih mesecih v bistvu poklicni nogometaš.

Anej, sežanski ekipi ste se pridružili takoj po opravljeni maturi konec junija.
Tako je. V petek, 29. junija, sem opravil ustni del izpita in sem se takoj odpravil na prvi trening. Znašel sem se v zelo lepem okolju. Klub je poklicno organiziran, vsi imajo zmagovalno mentaliteto. Skupaj želimo doseči končni cilj, in sicer napredovanje v prvo slovensko ligo.
Kaj pomeni, da je klub poklicno organiziran?
Nogometaši moramo skrbeti samo za to, da igramo nogomet. Lani sem npr. pri Pro Gorizii treniral trikrat tedensko, ob nedeljah sem imel tekmo. Letos treniramo vsak dan, dvakrat tedensko pa imamo kar dva treninga. Vsak dan se vozim v Sežano iz Doberdoba, ko imamo dva treninga, pa prespim v hotelu. Bolj naporno je, klubske ambicije pa so jasne. Poleg tega imam občutek, da v Sežani zaupajo mladim.
Najbrž vas je hotela Pro Gorizia potrditi.
Tako je. Ko pa sem prejel ponudbo iz Sežane, nisem imel nikakršnega dvoma, da se bom preizkusil v 2. SNL. Poklicali so me tudi pri doberdobski Mladosti, sicer šele naknadno, ko sem se že dogovoril s Sežano.
Pogovor lahko preberete v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava