Sreda, 03 april 2024
Iskanje

Na gradu Kromberk se začenja festival Glasbe sveta

6. avg. 2018 | 12:43
Dark Theme

V amfiteatru gradu Kromberk pri Novi Gorici se bo nocoj začel festival Glasbe sveta, ki bo na sporedu še tri avgustovske torke. Pod pokroviteljstvom Mestne občine Nova Gorica, Goriškega muzeja in letos tudi ministrstva za kulturo se bodo na tokratni izdaji festivala predstavili priznani sardinski jazz trobentač Paolo Fresu, Bratko Bibič s svojim kvartetom Dedly Woodleybears, Brina s svojo skupino in Slovensko mladinsko gledališče z glasbeno obarvano predstavo Pasja procesija, ki je po izboru otroških pesmi Svetlane Makarovič nastala v režiji Jureta Novaka.
Nocojšnji uvodni večer bosta popestrila glasbenika Paolo Fresu na trobenti in elektroniki ter Daniele di Bonaventura z bandeonom in elektroniko.
Fresu se poleg poučevanja na vrsti pomembnejših italijanskih in mednarodnih šol lahko pohvali še s številnimi sodelovanji z najvidnejšimi predstavniki afroameriške glasbe v zadnjih 30 letih.
V idilično okolje grajskega vrta organizatorji vselej vabijo izjemne glasbenike, ki se v svojem ustvarjanju naslanjajo na ljudsko glasbo ali na več desetletij uveljavljene glasbene vzorce. Izročilu dodajajo moderne glasbene trende in tradicije iz okolji, od koder izhajajo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava