Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Med vikendi naštejejo šestnajst tisoč kopalcev

8. avg. 2018 | 18:02
Dark Theme

Ob sobotah in nedeljah na plaži v dveh dneh skupno naštejejo 16.000 kopalcev, medtem ko se med tednom na njej dnevno sonči preko 5000 ljudi. Rekordne številke pričajo o veliki priljubljenosti kopališča Marina Julia, ki ga obiskuje vse več ljudi.
»Junija in julija smo v Marini Julii našteli v povprečju preko 40.000 kopalcev tedensko. Bliskovit poskok so doživeli tudi obiski tamkajšnjega kampa, ki so v primerjavi z lansko sezono porasli za 37 odstotkov. Kar pomeni, da je doslej imel enako število obiskovalcev kot lani v celem poletju,« pravi tržiški podžupan Paolo Venni.
Recept za uspeh je sicer preprost. »Poleg čistoče so za domače kopalce in turiste izredno pomembne storitve, ki jih lahko na plaži koristijo. Zaradi tega smo plažo nadgradili predvsem z infrastrukturnega vidika: povečali smo število parkirišč in okrepili smo avtobusno povezavo. Plažo smo nato ustrezno opremili z igriščem za odbojko in nogometom na mivki, baliniščem, novimi tuši in stranišči. Vse to ponujamo brezplačno,« razlaga Venni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava