Torek, 23 april 2024
Iskanje

Napadalca še iščejo

13. avg. 2018 | 18:23
Dark Theme

Novogoriški policisti še niso izsledili moškega, ki je minulo sredo na Trgu Evrope-Transalpini zapeljal v ekipo TV Slovenija. Kot so pojasnili na novogoriški policijski upravi, se osumljenec še vedno nahaja v Italiji. Policisti prav tako še preiskujejo motiv napadalca. Pri obravnavi napada novogoriški policisti sodelujejo tudi z italijanskimi varnostnimi organi.
Napada na novinarsko ekipo glede na zdaj zbrane ugotovitve ne obravnavajo kot prometno nesrečo s pobegom, ampak zgolj kot kaznivo dejanje. Dejanja osumljenca kažejo na naklep, ki ga policisti ne morejo obravnavati kot kršitev cestnoprometnih predpisov, saj je bilo vozilo uporabljeno kot sredstvo storitve kaznivega dejanja. Zato primer obravnavajo v smeri suma storitve kaznivega dejanja grožnje in poškodovanja tuje stvari.
Poleg tega policija še vedno zbira obvestila o dogodku in izvaja ukrepe, da bi osumljenca napada izsledila. Drugih podrobnosti o dogodku pa zaradi nadaljnjega interesa policijske preiskave v tem trenutku ne morejo posredovati.
Minulo sredo je voznik osebnega vozila na Trgu Evrope-Translpini dvakrat peljal mimo novinarke Mojce Dumančič in snemalca Darka Humarja, ki sta na trgu pripravljala prispevek; med vožnjo je dvojico ozmerjal s psovkami v italijanskem jeziku. V tretje je moški zapeljal naravnost proti dvojici, pri čemer sta Dumančičeva in Humar uspela zadnji trenutek odskočiti, tako da je avtomobilist podrl le kamero na stojalu. Razen opreme k sreči ni bil nihče poškodovan, voznik pa je preko Solkana pobegnil v Italijo.
Policisti so že v sredo ugotovili lastništvo avtomobila tipa Fiat punto bele barve z novogoriško registrsko oznako. Gre za slovenskega državljana z območja Nove Gorice. Takrat so policisti tudi ocenili, da je voznik s trkom v kamero povzročil nekaj tisoč evrov škode.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava