Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Presenečenje pred šolo

14. avg. 2018 | 18:44
Dark Theme

V Sovodnjah tudi v tem počitniškem času gradijo novo parkirišče pri osnovni šoli Peter Butkovič Domen, ki se ga bodo razveselili zlasti starši šolarjev, medtem ko otroke pričakuje drugo presenečenje. Pred šolskim poslopjem ravnokar tlakujejo z betonskimi tlakovci dvorišče, ki bo tako lepše urejeno.
Sovodenjska županja Alenka Florenin pojasnjuje, da gradbena dela uspešno napredujejo; delavci so bili na delu tudi v zadnjih dneh, tako da se bo poseg predvidoma zaključil prihodnji mesec. Županja razlaga, da bodo v okviru projekta poskrbeli tudi za tlakovanje večjega dela šolskega dvorišča, ki je sedaj prekrito le s cementom. »Ker bo med letošnjim šolskim letom v sovodenjski šoli več vpisanih, smo nakupili tudi nekaj novih klopi,« razlaga županja v vidiku septembrskega začetka šolskega leta.
Gradnja novega parkirišča ob osnovni šoli Peter Butkovič Domen sicer predstavlja zadnjo fazo prekvalifikacije območja sredi Sovodenj, ki je po dograditvi avtoceste A34 močno spremenjeno. Skupno bodo uredili 39 parkirnih mest za avtomobile, dve mesti bosta namenjeni invalidom. Naložba je vredna 410.00 evrov; gradbena dela brez davka na dodano vrednost stanejo 268.988 evrov. Večji del zneska bo sovodenjska občinska uprava krila s prispevkom dežele Furlanije Julijske krajine, ki je izvedbi načrta namenila 287.000 evrov. Sovodenjska občina bo k temu znesku dodala 123.000 evrov, za kar bo najela posojilo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava