Sreda, 24 april 2024
Iskanje

O globi Kubancem odloča sodnik

20. avg. 2018 | 18:41
Dark Theme

»Izvedeni ukrepi policistov so bili zakoniti in strokovni,« je 12.500 evrov globe, ki so jih v petek policisti novogoriške policijske postaje za izravnalne ukrepe izrekli 25 plesalcem s Kube, včeraj komentiral Evgen Govekar, vodja sektorja uniformirane policije Policijske uprave Nova Gorica. Skupina je včeraj na policijo poslala zahtevo za sodno varstvo zoper vročene plačilne naloge. Ta ima 24 ur časa za odgovor. Po besedah Govekarja je policija zadevo obravnavala takoj in že včeraj predala sodišču v nadaljnji postopek. Če bo sodišče odločilo dovolj hitro, bo skupina jutri še lahko ujela let domov.
»Sodišče ima sedaj 48 ur časa, da se odloči o zadevi,« je povedal Govekar. »Zadevo smo prejeli pred pol ure,« je včeraj okoli 15. ure potrdil Samo Turel, direktor novogoriškega okrožnega sodišča. »Sodnik okrajnega sodišča bo odločil še danes oz. najkasneje jutri dopoldan. Odločitev bomo nato posredovali policiji,« je za medije pojasnil Turel. Po teh zagotovilih je še upanje, da se bo skupina pravočasno vkrcala na jutrišnji povratni let na Kubo. Dokler v Sloveniji teče omenjeni postopek, so jim slovenski policisti namreč začasno odvzeli potne listine.
Kot smo v nedeljo že poročali na spletu, so novogoriški policisti postaje za izravnalne ukrepe v petek v Bovcu obravnavali 26-člansko skupino kubansko skupino Camagua, za katere so ugotovili, da pri sebi nima ustreznih dokumentov. V Bovec so z avtobusom pripotovali iz Italije, kjer so v okviru Festivala src nastopili še v Vidmu, Huminu in Čenti. V Čenti so bili Kubanci tudi nastanjeni; kljub zapletu zaradi dokumentov so v petek vseeno nastopili na festivalu na bovškem trgu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava