Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Med Štandrežem in Sovodnjami ne bo več semaforjev in križišča

28. avg. 2018 | 12:16
Dark Theme

Postopek za gradnjo novega krožišča med Štandrežem in Sovodnjami je po navedbah občinske uprave že v teku. Četudi datuma za začetek del ne morejo še napovedati, so na občini prepričani, da bo nova ureditev križišča med deželno cesto 117, na kateri je izpeljana obvoznica 56 bis, in pokrajinsko cesto 8 oziroma Ulico Gregorčič zaživela v prihodnjih letih.
»Denar za gradnjo novega krožišča je že na razpolago. Gre za prihranek od gradnje povezovalne ceste 56 bis,« pravi goriški župan Rodolfo Ziberna. Občina je za gradnjo obvoznice imela na voljo 6,5 milijona evrov. Nekaj več kot milijon evrov so namenili morebitnim tehničnim težavam med gradnjo, do katerih ni prišlo. Z drugimi prihranki je ob zaključku gradbenega posega občina skupno zbrala približno 1,4 milijona evrov, od katerih bo 680.000 tisoč evrov namenila gradnji krožišča med Štandrežem in Sovodnjami, s preostalim denarjem pa bo delno poskrbela za porušenje viadukta Ragazzi del '99.
V zadnjih letih se je na semaforiziranem križišču med Štandrežem in Sovodnjami zgodilo več prometnih nesreč. Nekatere so žal bile tudi s smrtnim izidom. Ker je križišče sredi ravnega odseka, se avtomobili mimo njega peljejo s previsoko hitrostjo. Vožnja skozi krožišče bo torej varnejša, saj bodo morali vozniki krepko znižati hitrost.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava