Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Zgorela avto in avtodom občinskega svetnika

29. avg. 2018 | 12:05
Dark Theme

Na dvorišču zasebne hiše v bližini cerkve v Pevmi pri Gorici sta včeraj (v torek) pod večer zgorela avtodom in starodobni avtomobil občinskega svetnika iz vrst Lige Franca Zottija. Na prizorišče so se po prejetem klicu sosedov nemudoma pripeljali gasilci, ki so bili z gašenjem zaposleni nekaj ur. Uničeni avtomobil in avtodom so si ogledali tudi policisti, saj hišni gospodar trdi, da je bil požar podtaknjen in da gre za »teroristično dejanje«.
»Vozil sem se iz Trsta proti Gorici, ko sem prejel telefonski klic. "Franco, gori ti hiša!" Izkazalo se je, da sta gorela avtodom in starodobni avtomobil, ki sta bila parkirana na dvorišču. Povzročili so mi veliko škodo,« nam je sinoči povedal upravičeno razburjeni Zotti. Po njegovem mnenju je požar podtaknjen, občinski svetnik pa naj bi tudi vedel, kdo je zanj kriv. »Z zadevo sem že pred leti seznanil sile javnega reda, danes pa smo prišli do tega ... Tako je pač v Gorici. Ko me včeraj ni bilo doma, mi je ista oseba razbila šipo in ključavnico. Ker pa trenutno nimam dokazov, ne morem nikogar imenovati. Bo policija preverjala. Vsekakor gre za terorizem, ki je uperjen proti meni,« zaključuje Zotti.
Preiskavo bodo vodili kriminalisti, ki so si včeraj ogledali pogorišče. Nekateri sosedje so povedali, da so pred požarom slišali zvok, ki je bil podoben poku petarde.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava