Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

V kombiju prevažal migrante

5. okt. 2018 | 17:05
Dark Theme

Vozniku belega Fiatovega kombija ducato, ki je v ponedeljek od hrvaške do italijanske meje prevažal devetnajst migrantov iz Pakistana in Bangladeša, bi se skoraj uspelo izogniti policiji, a ga je roka pravice, kljub temu, da se je »tovora« že znebil, vseeno dosegla. Med hišno preiskavo so kasneje njegovemu pajdašu zasegli več zavitkov heroina in kokaina.
Policisti novogoriške policijske postaje za izravnalne ukrepe so v okviru redne kontrole v bližini cestninske postaje Bazara ustavljali avtomobil z ljubljansko registracijo in omenjeni kombi s slovenskimi registracijami s štajerskega območja. Voznika avtomobila so zaustavili, vozniku kombija pa je uspelo odpeljati naprej. V bližini cestninske postaje Bazara je tujce, ki jih je prevažal, med njimi je bilo dvanajst Pakistancev in sedem državljanov Bangladeša, spustil na prosto. Tujci so stekli iz kombija in se skušali porazgubiti po bližnjem grmovju. Med njimi je bilo tudi šest mladoletnikov. Policisti so voznika tedaj že praznega kombija uspeli kmalu zatem ustaviti pri Volčji Dragi, migrante pa so dobili v bližini cestninske postaje Bazara. Ker so se štirje med begom med grmičevjem poškodovali - šlo naj bi predvsem za odrgnine -, so jih policisti odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico. Vsi migrantje so v postopku zaprosili za azil, zato so bili nameščeni v azilna domova v Ljubljani in Logatcu. Zaradi mladoletnikov je v postopkih je sodeloval tudi Center za socialno delo Nova Gorica.
Voznika kombija je 31-letni slovenski državljan, voznik spremljevalnega avtomobila pa 34-letni državljan BiH s stalnim bivališčem v Sloveniji. Tujce sta prevažala od hrvaške meje preko Slovenije do Vrtojbe. Kriminalisti so zoper oba odredili pridržanje, na naslovu stalnega bivališča 34-letnega državljana BiH pa so izvedli tudi hišno preiskavo. Tam so mu zasegli več zavitkov heroina in kokaina. »Oba osumljenca sta bila s kazensko ovadbo privedena v postopek k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper 34-letnega osumljenega državljana BiH odredil hišni pripor,« pojasnjuje Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava