Sreda, 24 april 2024
Iskanje

V mestno središče prihajajo Sladice ob meji

9. okt. 2018 | 17:42
Dark Theme

Po Okusih ob meji bodo na vrsto prišle sladice. Goriška občinska uprava se po uspešno izpeljani septembrski poulični prireditvi, med katero je goriške mestne ulice preplavilo približno 850.000 obiskovalcev, že pripravlja na sejem Sladice ob meji. Stojnice bodo med 9. in 11. novembrom nameščene v Ulici Garibaldi, na Korzu Italia in v nekaterih drugih ulicah mestnega središča, ki jih mora občina še določiti; obiskovalcem bodo na voljo raznovrstne sladice srednjeevropskega kuharskega izročila.
Prireditev so že izpeljali v letih 2013 in 2015, ko večjega uspeha ni doživela. Na občini so prepričani, da bo prireditev uspešnejša, saj je Gorica po zaslugi Okusov ob meji postala priljubljena gastronomska destinacija.
Ponudba bo raznolika. Svoj prostor bosta seveda dobili goriška pinca in potica, pa tudi gubana. Slovenijo bodo zastopale palačinke. Avstrija se bo predstavila z znamenito sacher torto, Madžarska s priljubljenimi kurtoš kolači, italijanska ponudba pa bo od južnotirolskega štrudlja do sicilijanskega marcipana zaobjemala celo državo. »Okuse ob meji, največjo mestno prireditev, ki v Gorico privabi ogromno število ljudi, je treba ovrednotiti tudi z drugimi dogodki, kot so lahko Sladice ob meji,« razlaga goriški župan Rodolfo Ziberna. Na občini se zaradi tega nadejajo, da bi Okusi ob meji postali prava blagovna znamka, s pomočjo katere bi v Gorico privabljali obiskovalce in ljubitelje dobre hrane tudi v drugih obdobjih leta. »Spremljevalni dogodki, kot so Sladice ob meji, a lahko bi razmišljali na primer tudi o pici ob meji, bodo zagotovo pripomogle k temu,« zaključuje Rodolfo Ziberna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava