Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Do konca tedna ne bodo pekli pice

15. okt. 2018 | 18:10
Dark Theme

Na križišču med Ulico Diaz in Korzom Verdi v Gorici do konca tedna ne bo dišalo po pici. Goriška kvestura je sprejela ukrep, na podlagi katerega je lastnikom restavracije Go Pizza po 100. členu enotnega besedila o javni varnosti odredila tedensko prepoved obratovanja.
»Kvestor lahko odredi začasno prepoved obratovanja javnih lokalov, v katerih je prišlo do neredov ali resne motnje javnega reda ali kjer se običajno srečujejo osebe, ki so že bile kaznovane v kazenskem postopku; ukrep lahko prizadene tudi lokale, katerih obiskovalci na katerikoli način ogrožajo javni red, javno moralo ali varnost občanov,« piše v zakonu. Po navedbah kvesture so v goriškemu lokalu Go Pizza v zadnjih mesecih zabeležili več prekrškov.
Policisti so se v restavracijo prvič odpravili januarja letos, ko so morali poseči zaradi prepira med gosti. Podoben poseg so opravili tudi avgusta, ko se je prepir že spremenil v pretep. Restavracijo so poleg tega obiskali še marca, julija in zopet avgusta, ko so v lokalu preiskali več starih znancev sil javnega rega. Zaradi brezplačne internetne povezave obiskuje restavracijo veliko prosilcev za azil, na kvesturi pa so razložili, da med večino posegov z njimi niso imeli opravka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava