Sreda, 17 april 2024
Iskanje

»Vedno in povsod branimo žlahtno slovensko besedo«

Nataši Paulin izročili nagrado Klas

4. dec. 2018 | 9:29
Dark Theme

»Za dolgoletno uspešno delo na vzgojnem področju, za nesebično delovanje v korist štandreške in širše skupnosti, za nepopustljivo prizadevanje za ohranjanje vaške zgodovinsko kulturne dediščine« so v nedeljo na štandreškem trgu podelili priznanje Klas domači kulturni in družbeni delavki Nataši Paulin.

Domačine, zbrane pred cerkvijo na vaškem trgu, sta nagovorila predsednik društva sKultura 2001 Marjan Brescia in predstavnica Erika Nardin, ki sta prebrala življenjepis nagrajenke in utemeljitev nagrade. Občinsko upravo je predstavljala odbornica Chiara Gatta, ki je čestitala Paulinovi in jo pohvalila za nesebično delo, opravljeno v korist vaške skupnosti.

»Izredno sem ganjena in počaščena - prav tako kot vsi tisti, ki so pred mano prejeli Klas. Mnogi mislijo, da je darilo nekaj kar lahko kupimo, lepo zavijemo in okrasimo s pentljo. Bridko se motijo. Zame je današnje priznanje tisto nepričakovano predbožično darilo, ki me je najbolj razveselilo in mi dalo novo energijo,« je po prejetju nagrade navzoče nagovorila Nataša Paulin in pojasnila, da »kadar delaš zase in za ljudi, ne pomisliš, da boš za svoje osebne izbire nagrajen. Vsaka topla beseda, vsak prijazen nasmeh ti pobožata srce kot mehka materina dlan in to je več kot dovolj«. Paulinova se je zahvalila vsem Štanderkam in Štandrežcem, ki so jo pred 42 leti, ko se je priselila v Štandrež, sprejeli za svojo. »V tej vasi sem našla pravi dom, spoznala prijetne ljudi, stisnila prijateljske roke, družila se z vsemi, povezovala in spodbujala, obenem pa začutila, da si nismo prav nič različni; enaki smo, ker vedno in povsod branimo žlahtno slovensko besedo, ker kljubujemo oblikam nasilja nad našo skupnostjo, ker ohranjamo domačo, vaško kulturno dediščino,« je še poudarila Nataša Paulin, ki so ji zatem čestitali številni domačini. Šopek rož ji je poklonil Bojan Makuc, lanski prejemnik nagrade Klas, ki jo podeljujejo župnija in vaška društva pod okriljem sKulture 2001.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava