Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

Po pregledu posnetkov so mladeniče prijavili

Na Korzu so poškodovali avtomobil in ukradli kolo

Gorica |
5. dec. 2018 | 7:35
Dark Theme

Zgodilo se je v noči med 9. in 10. novembrom v središču Gorice. Patrulji goriške policije in karabinjerjev sta prestregli skupino sedmih mladeničev, starih od šestnajst do 36 let, italijanskih državljanov in tujcev, ki so se sprehajali po Korzu Italia v bližini Spominskega parka. Vsakega so identificirali. Ker pa na podlagi osebnih dokumentov policisti in karabinjerji niso ugotovili prekrškov, sta patrulji nadaljevali nočni nadzor cest.

Naslednje jutro se je na policijskem sedežu v vojašnici Massarelli pri Rdeči hiši zglasil lastnik avtomobila, ki je bil parkiran na Korzu Italia. Prišel je prijavit poškodovanje vozila in krajo kolesa, ki ga je bila hči pustila, sicer zaklenjenega, v bližini avta. Policisti so tedaj posumili, da bi lahko pri tem kaj imela skupina nočnih sprehajalcev. Njihov sum so potrdili posnetki varnostnih video kamer, ki so nameščene na območju povzročene škode. Na posnetkih je razločno opaziti enega izmed mladih osumljencev ravno v trenutku, ko brcne v karoserijo avtomobila, in pa še enega, medtem ko s silo odklepa ključavnico kolesa. Ostali so ju opazovali, ne da bi mignili s prstom ali na kateri koli način odreagirali na njuno vandalsko ravnanje.

Zoper sedmerico so zato na policiji vpisali kazensko ovadbo zaradi suma kraje v obtežilnih okoliščinah in zaradi sodelovanja pri povzročitvi škode. Štiri mladeniče so prijavili na prostosti državnemu tožilstvu v Gorici, ostale tri, mlajše od osemnajstega leta, pa sodišču za mladoletne v Trstu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava