Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Obiskali 34 trgovin in lokalov, kršitve ugotovili v 22 primerih

Med kršitelji 21 tujih državljanov - Skupno naložili za 85.000 evrov glob

Gorica |
7. dec. 2018 | 11:14
Dark Theme

Tržiški mestni redarji čez celo leto posvečajo posebno pozornost zaščiti potrošnikov in varstvu konkurence. Od januarja do novembra so obiskali 34 trgovin in javnih lokalov; kršitve so ugotovili v 22 primerih, sicer je med kršitelji 21 tujih državljanov. Osem izmed 21 trgovin in javnih lokalov, v katerih so obravnavali razne nepravilnosti, se nahaja v Ulici Sant’Ambrogio.

Županja Anna Cisint pojasnjuje, da so upravitelje ene izmed obravnavanih trgovin v Ulici Sant’Ambrogio že pred časom pozvali, naj poskrbijo za nov aspirator, vendar tega niso še storili. »Zdravstveno podjetje je potrdilo nepravilnost; če ne bodo ustrezno ukrepali, bomo trgovino lahko prisilno zaprli.«

Med preverjanji, ki so jih izvedli skupaj z zdravstvenim podjetjem, so mestni redarji naložili za 85.000 evrov glob; poleg tega so vložili tudi dvanajst ovadb. Najhujšo kršitev so ugotovili v etnični trgovini, v kateri je prišlo do poskusa goljufije. Mestni redarji so izvedli tudi 12 zasegov nepravilno shranjenih prehrambenih izdelkov, poleg tega so v mestu obravnavali še 503 najrazličnejše kršitve občinskega pravilnika mestne policije. 97 kršitev se je nabralo v mestu, med njimi kar 30 v Ulici Sant’Ambrogio. Redarji so izdali tudi 34 odlokov za prisilni umik iz občine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava