Povod za uboj naj bi bil spor o ločitvi

Dritana Sulollarija, ki je včeraj ubil 30-letno ženo Migeno Kellezi, so sinoči zaslišali

A

četrtek, 9. novembra 2017 | 11:40

Žrtev, Migena Kellezi

Mlada ženska, mati osemletnega otroka, je umrla nasilne smrti na svojem domu v Gradišču. Migeno Kellezi je včeraj zjutraj ubil njen mož, Dritan Sulollari, ki jo je med prepirom zabodel z nožem. Doma je bil tudi njun sin. Ko sta se starša sprla, je bil v svoji spalnici, po besedah glavnega tožilca v Gorici Massima Lie pa »za zdaj še ni jasno, kaj je videl in slišal«.
Tragedija se je zgodila v stanovanjski hiši v Ulici Campagnola št. 21 v Gradišču. 30-letna Migena in njen 37-letni mož Dritan - oba sta že zelo mlada prišla iz Albanije v Italijo in sta pred časom dobila italijansko državljanstvo - sta se v stanovanje v pritličju vselila pred dvema letoma. Po pričevanju sosedov sta bila povsem navaden in miren par: kreganja in prizorov nasilja ni nihče opazil, po zanesljivih virih pa naj bi se zakonca nameravala ločiti. Doslej naj bi med njima ne bilo večjih trenj (ločevala sta se sporazumno), včeraj zgodaj zjutraj sta se silovito sprla. Med prepirom je moški izgubil nadzor nad samim seboj - tožilcu je sinoči med zaslišanjem dejal, da je bil povod za prepir ločitev -, zagrabil kuhinjski nož in večkrat zabodel ženo. Migeni naj bi bila usodna rana, ki ji jo je z nožem zadal v grlo, kar pa mora še potrditi obdukcija, ki jo bodo opravili v soboto.
37-letnik je okrog 7.30 poklical družinskega prijatelja, ki je po poklicu karabinjer, in mu dejal, da je »naredil neumnost«. Na prizorišče so nato prišli karabinjerji goriškega preiskovalnega oddelka in poveljstva v Gradišču. Moškega so našli ob ženinem truplu, ki je ležalo v spalnici. Truplo so po prihodu javne tožilke Laure Collini odpeljali v goriško mrtvašnico, moškega pa so po aretaciji najprej pospremili na urgenco, saj se je med prepirom ranil v roko. V večernih urah so ga zaslišali na poveljstvu karabinjerjev, medtem ko so otroka, ki je v šoku, zaupali tožilstvu za mladoletne. »Dan je deček preživel v družbi družinskega prijatelja, ki ga je zjutraj poklical njegov oče. Zelo je pretresen. Ni nam še jasno, ali je zločinu prisostvoval,« je dejal Lia, po besedah katerega naj bi v Italiji živeli nekateri očetovi sorodniki.
Dogodek je bil za sosede kot strela z jasnega. »Nikoli nismo opazili, da bi bilo karkoli narobe,« je povedal moški, ki živi v stanovanjski hiši v Ulici Campagnola. Nič hudega niso slutili niti v trgovini telefonske družbe Tre v nakupovalnem središču Tiare v Vilešu, kjer se je Migena Kellezi zaposlila pred nekaj meseci. 30-letnica je zadnje čase sicer sama vzdrževala družino, saj je Dritan Sulollari pred nekaj meseci izgubil službo. Pred tem je bil veliko let zaposlen kot natakar v raznih picerijah v Gradišču in drugod, na primer v goriški restavraciji Mediterraneo. Po besedah Sulollarijevega odvetnika Paola Bevilacque je bil zakon že več časa v krizi - mož in žena sta se že dogovarjala o ločitvi -, zaradi izgube službe pa je bil 37-letnik v depresiji. Moški je trenutno v priporu.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Spodletela kraja kolesa

V središču Gorice

11. septembra 2018 | 18:01

Brez vozniškega dovoljenja vozil porsche cayenne

Policisti zasegli vozilo, zoper voznika podali obdolžilni predlog

12. septembra 2018 | 07:25

Pogreb bo v četrtek

Aurelio Nalgi se je prejšnji četrtek smrtno ponesrečil med sestopom s Triglava

11. septembra 2018 | 11:12

Podgora postala ... Caselonghe

Tabla v središču vasi vznemirila domačine

11. septembra 2018 | 06:25

Uživali na soških brzicah

Kajakaški društvi Šilec in Soške elektrarne izpeljali tradicionalno regato

10. septembra 2018 | 16:59

Na goriških slovenskih šolah 1638 otrok oz. mladostnikov

Število se je v primerjavi z lanskim šolskim letom povečalo

10. septembra 2018 | 14:36

Na Jeremitišču nastaja nov kip

Posvečen bo koncu prve svetovne vojne

10. septembra 2018 | 10:25