Goljufi »razbili« že pet vzvratnih ogledal

Karabinjerji pozivajo k previdnosti

A

torek, 7. avgusta 2018 | 07:26

Razbito ogledalo

Goljufi so v zadnjih dneh na Goriškem skupno »razbili« pet vzvratnih ogledal. Karabinjerji so tri goljufije obravnavali v Gorici ter po eno v Gradišču in Fari, vendar je zelo verjetno, da jih je bilo še več; pogosto se namreč dogaja, da oškodovanci goljufij ne prijavijo silam javnega reda.
Do prve goljufije je prišlo prejšnji četrtek; neznani moški je na Trgu Sv. Antona v Gorici prepričal žensko, da je oplazila njegov avtomobil in mu razbila vzvratno ogledalo med zavijanjem v Ulico Lantieri v Ulico Alviano. »Med vožnjo sem zaslišala ropot. Prepričana sem bila, da se je v prtljažniku prevrnila vrečka prehrambenih izdelkov, ki sem jih komaj kupila. Ko sem pristavila avtomobil ob robu ceste, se mi je približal kakih 40 let star moški z naglasom iz južne Italije, ki je zatrdil, da sem s svojim vozilom zadela vzvratno ogledalce njegovega sivega avtomobila tipa station wagon,« je na Facebooku zapisala ženska in pojasnila, da se je moški po »trčenju« odpravil do njenega avtomobila in pokazal, da je bilo vzvratno ogledalce upognjeno in pomazano z belo barvo. »Moški ni hotel vplesti v zadevo ne sil javnega reda ne zavarovalnice. Najprej je zahteval 360 evrov, zatem se je zadovoljil s sto evri. Izročila sem mu dva bankovca po 50 evrov, vendar se zadeva še ni zaključila. Poklical me je in zatrdil, da sem mu izročila en bankovec po deset evrov in enega po 50 evrov. Tako mi je pobral še petdeset evrov. V njegovem avtomobilu so bili še ženska in trije majhni otroci,« je spletnim uporabnikom razložila Goričanka, ki se je takoj po dogodku odpravila na karabinjersko poveljstvo, kjer je srečala moškega in žensko, ki sta bila ravno tako žrtev goljufov. Da je v Gorici prišlo do treh goljufij, so nam včeraj potrdili tudi sami karabinjerji. Goljufi so dvakrat zadeli v polno na Trgu Sv. Antona oz. v Ulici Alviano in enkrat v Ulici Corsica. Mogoče so bili tudi še kdaj uspešni, možno je tudi, da je kaka goljufija spodletela. Karabinjerji pojasnjujejo, da je treba ob vsaki nesreči izpolniti zavarovalniški zapisnik. »Če bomo zahtevali izpolnitev zavarovalniškega zapisnika, bo goljuf kaj kmalu odšel s prizorišča dogodka, saj bo razumel, da ne bo ničesar dosegel. Sočasno si moramo zapisati registrsko tablico avtomobila z "razbitim" ogledalom, zapomniti si moramo tudi model vozila, kar bo zelo koristilo silam javnega reda pri iskanju goljufov,« nam je pojasnil goriški karabinjerski major Andrea Missio in opozoril, da se goljufi potikajo po vsej pokrajini in tudi po drugih krajih v deželi.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

Za komentiranje morate biti prijavljeni


PRIMORSKI DNEVNIK PROTI SOVRAŽNEMU GOVORU
VIRTUALNO JE RESNIČNO.
Na spletu govorim ali pišem samo to, kar si upam tudi osebno povedati.
SEM TO, KAR SPOROČAM.
Besede, ki jih izbiram, pripovedujejo o tem, kakšen sem; me predstavljajo.
PREDEN KAJ POVEMO, MORAMO POSLUŠATI.
Nihče nima vedno prav, tudi jaz ne. Druge poslušam s poštenostjo in odprtostjo.
O IDEJAH LAHKO RAZPRAVLJAMO.
Ljudi moramo spoštovati. Človeka, ki zagovarja mnenja, s katerimi se ne strinjam, ne spreminjam v sovražnika, ki ga je treba uničiti.
ŽALITVE NISO ARGUMENTI.
Ne sprejemam žalitev in agresivnosti, niti v podporo mojih trditev.VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Ta teden pred 10 leti (37)

V tiskani izdaji Primorskega dnevnika smo natanko pred desetimi leti objavljali ... o rekordu doberdobske večstopenjske šole

13. septembra 2018 | 16:00

Usodna slabost med vožnjo z družino

Moški umrl v Tržiču

11. septembra 2018 | 19:00

Spodletela kraja kolesa

V središču Gorice

11. septembra 2018 | 18:01

Brez vozniškega dovoljenja vozil porsche cayenne

Policisti zasegli vozilo, zoper voznika podali obdolžilni predlog

12. septembra 2018 | 07:25

Pogreb bo v četrtek

Aurelio Nalgi se je prejšnji četrtek smrtno ponesrečil med sestopom s Triglava

11. septembra 2018 | 11:12

Podgora postala ... Caselonghe

Tabla v središču vasi vznemirila domačine

11. septembra 2018 | 06:25

Uživali na soških brzicah

Kajakaški društvi Šilec in Soške elektrarne izpeljali tradicionalno regato

10. septembra 2018 | 16:59