Škerk in Beatlesi?

Zanimiva primerjava italijanskega športnega dnevnika

A

nedelja, 29. januarja 2017 | 17:07

Sandi Skerk na arhivski fotografiji (FOTODAMJ@N)

O kraških vinih se spet piše v italijanskih časopisih. V petek je La Gazzetta dello sport v rubriki Gazzagolosa objavila članek Malvasia Istriana e la magia di Skerk (Istrska malvazija in Škerkov čar), v katerem je avtor opisal Škerkovo malvazijo iz leta 2013. Ugledni in večkrat nagrajeni sommelier Luca Gardini, ki je lani v prestižni seznam najboljših italijanskih vin poleg Škerkove malvazije uvrstil še vino Damijana Podveršiča Kaplja iz leta 2012, vitovsko Kamen 2014 Benjamina Zidaricha in belo zvrst Breg 2008 Joška Gravnerja, je Škerkovo vino ocenil z visoko oceno (96/100).
Arome agrumov, breskve in mandljev so izkušenega sommelierja prepričale, da si Škerkova malvazija ne zasluži le laskavega 13. mesta na lestvici najboljših italijanskih vin (lestvica za leto 2016), ampak tudi omembo v športnem dnevniku. Avtor članka bi Škerkovo malvazijo z užitkom srebal ob poslušanju Beatlesove skladbe All you need is love, postregel pa bi jo k svinjski vratovini na žaru. In kaj o tej primerjavi meni praprovski vinar Sandi Škerk?
V smehu nam je odgovoril, da se mu ujemanje s skladbo Beatlesov zdi primerno, to pa zato, ker bi vztrajnost kraških vinarjev in trde pogoje za rast kraške trte, ki se bori s kraškim apnencem, lahko primerjal z žilavostjo in nesmrtnostjo pesmi. Kar se pa ujemanja s hrano tiče, je sogovornik dejal, da se vinarji, ko delajo svoje vino, ne ukvarjajo s temi kombinacijami. To prepuščajo drugi stroki.
Sandi Škerk je v klepetu priznal, da je počaščen, da je bilo njegovo vino, ki je bilo zaradi odlične letine zares izvrstno, omenjeno v športnem dnevniku, obenem pa tudi zelo vesel, da se o kraških vinih v zadnjem času veliko piše. Po njegovem so objavljeni članki o katerem koli kraškem vinu veliko priznanje za vse kraške vinarje, ki s predanostjo delu in ljubeznijo do kraške zemlje, z usmerjenostjo k popolnosti in vinsko strastjo izdelujejo kakovostno vino.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Na ljubljanskem letališču rast potniškega prometa

Maja letos 15 odstotkov več potnikov kot v istem obdobju lani

17. julija 2018 | 15:30

Križan Marjan Gustinčič prisega na biološko hrano

Obiskali smo trgovino Naturalia, ki se ponaša z bogato izbiro bioloških izdelkov

13. julija 2018 | 14:00

V Sloveniji dodatna proizvodnja cliov

V Revozu, podjetju za proizvodnjo Renaultovih vozil v Novem Mestu

11. julija 2018 | 19:15

Slovenija za las pred Italijo

Lestvica najbolj inovativnih držav na svetu

11. julija 2018 | 10:10

Ne zamuja dobrih 40 odstotkov

Podjetja v FJK se držijo plačilnih rokov

7. julija 2018 | 08:20

»Pustite nam startati«

Zadružne banke skrbi namera o spreminjanju bančne reforme

6. julija 2018 | 17:49

Gospodarske priložnosti v Srbiji

Srečanje na trgovinski zbornici za podjetnike

27. junija 2018 | 19:35