Seleco se seli v Trst

Mesto bo za družbo predstavljalo odskočno desko za ponoven zagon in ovrednotenje proizvodov.

A

sreda, 11. oktobra 2017 | 16:05

Tržaški župan Dipiazza (na skrajni desni) s predstavniki vodstva družbe Seleco (FOTODAMJ@N)

Družba Seleco, svojčas vodilno podjetje na področju bele tehnike, zlasti televizorjev, se vrača na italijanski trg z novimi domačimi proizvodi in tudi novim pravnim sedežem, ki so ga prav pred dnevi preselili iz Milana v Trst. Družba namreč predstavlja eno od prvih gospodarskih realnosti, ki so se odločile koristiti ugodnosti, ki jih prinaša sprostitev statusa tržaškega starega pristanišča in mednarodni prostocarinski režim, ki ga Trst zdaj uživa na podlagi vladnega odloka. To se je izvedelo na današnjem (11. oktobra) srečanju z novinarji v občinski palači v Trstu, ki so se ga udeležili tržaški župan Roberto Dipiazza ter predstavniki vodstva družbe Seleco s predsednikom uprave Mauriziom Pannello in novim pooblaščenim upraviteljem Aureliom Latello na čelu.
Sogovorniki so med drugim poudarili, da bo Seleco imel pravni sedež v Furlaniji Julijski krajini in točneje v Trstu v starem pristanišču, kjer bodo prostori, kjer bo delovalo, sprva namenjeni skladiščenju in distribuciji, v nadaljevanju pa nameravajo tudi razvijati proizvodnjo, točneje sestavljanje že pripravljenih delov elektronskih naprav in televizorjev. V teku enega leta namerava podjetje ponuditi proizvod z močnim italijanskim pečatov predvsem na področju znanja in dizajna. Cilj Seleca je proizvajati v Italiji, medtem ko veliko podjetij proizvodnjo seli v tujino, italijanskih znamk pa je na trgu malo. Trenutno nameravajo proizvajati za italijanski trg, v prihodnje pa tudi za evropskega in svetovnega, Trst pa bo za družbo predstavljal odskočno desko za ponoven zagon in ovrednotenje proizvodov.
Prihod v Trst podjetja, kot je Seleco, je zelo pomemben, saj gre za eno prvih podjetij, ki so se odločila delovati v starem pristanišču, kar prinaša delo in delovna mesta. Za to se je treba zahvaliti prehodu starega pristanišča z državne na občinsko last ter vladnemu odloku, ki Trstu podeljuje status mednarodnega prostocarinskega območja, k vsemu temu pa je prispevala tudi enotnost krajevne politike, od Občine do Dežele in drugih stvarnosti, je bilo poudarjeno na srečanju.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

V Istri prva vinska fontana

Postavljajo jo v Marezigah, bo prva v Sloveniji

31. avgusta 2018 | 19:55

Julija v Slovenijo največ Nemcev in Nizozemcev

Turistični delavci so našteli več kot 825.000 prihodov turistov

1. septembra 2018 | 13:30

Kdaj zaščita vitovske?

Kraški vinogradniki s senatorko Tatjano Rojc

31. avgusta 2018 | 12:33

Prihajajo televizorji z ločljivostjo 8 K

Samsung v Berlinu predstavil prvi televizor s tolikšno ultra visoko ločljivostjo

31. avgusta 2018 | 15:02

Cestnina na obvoznici za Trst in Slovenijo?

Cestnino naj bi plačevali le tuji tovornjaki

30. avgusta 2018 | 06:28

Pekarna Bukavec na Proseku zadovolji brbončice strank

Rubriko, posvečeno spoznavanju domačih podjetij, včlanjenih v SDGZ, nadaljujemo z obiskom pekarne Bukavec na Proseku

29. avgusta 2018 | 14:00

Istra na nogah

Vsakodnevni protesti za rešitev puljske in reške ladjedelnice

28. avgusta 2018 | 10:26