Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Posodobljena železniška infrastruktura v pristanišču

29. mar. 2018 | 17:45
Dark Theme

Na terminalu, ki ga upravlja družba Samer Seaports & Terminals s.r.l., so uradno predstavili infrastrukturne novosti, ki bodo omogočale, da bo pretovor v pristanišču hitrejši in po obsegu večji. Novo pridobitev za tržaško pristanišče so predstavili na krovu turškega ro-ro trajekta Und ege, svečanega dogodka pa so se udeležili predstavniki gospodarskega in političnega sveta. Glavni gostitelj Enrico Samer, predsednik družbe Samer & Co. Shipping S.p.A in član upravnega odbora družbe Samer Seaports & Terminals, je eminentnim gostom povedal, da gre za enega pomembnejših mejnikov v njihovi tridesetletni karieri.
Samerjevo pristajališče na V. pomolu, ki tedensko sprejme kar devet ro-ro trajektov, so prenovili tako na severni kot na južni strani. Na novo so tlakovali 30 tisoč kvadratnih metrov površine, napeljali so več kot dva kilometra dolgo omrežje za odvajanje meteornih voda in en kilometer novih protipožarnih cevi. Med obnovitvenimi deli so uničili kar štiri tisoč ton betona, pretovorili 400 ton jekla in razgradili 220 ton onesnaženega materiala.
Levji delež investicije v znesku več kot 12 milijonov evrov pa je šel v obnovo celotne železniške infrastrukture, ki razpolaga s tračnicami v skupni dolžini 2000 metrov, in v nakup sodobnega žerjava, ki omogoča istočasno delo na kar štirih železniških tirih, s čimer bodo pomnožili zdajšnji obseg pretovora, ki sicer nenehno narašča. Letos pričakujejo, da bodo natovorili tri tisoč vlakov, kar je za polovico več kot lani.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava