Petek, 19 april 2024
Iskanje

Slovenija na 22. mestu, Italija na 30. in predzadnjem

24. maj. 2018 | 14:13
Dark Theme

Po raziskavi o deležu novih diplomantov, ki so dobili službo, je Slovenija na 22. mestu, Italija pa na 30. mestu od skupaj 31 držav. Razlika med prvo in zadnjeuvrščeno državo je skoraj 50 odstotkov. V Sloveniji je 76,7 odstotka novih diplomantov dobilo službo, v Italiji pa le 52,9 odstotka, izhaja iz raziskave, ki jo je opravil TheKnowledgeAcademy.com. Na zadnjem mestu je Grčija, kjer se je zaposlilo le 49,2 odstotka diplomantov.
Raziskava, ki temelji na podatkih Eurostata iz leta 2016 in obsega starostno skupino od 20 do 34 let, je pokazala, da imajo najvišji delež zaposlenih novih diplomantov Malta (96,6 odstotka), Islandija (94,7 odstotka), Nemčija, Nizozemska in Norveška. Delež zaposlenih mladih diplomantov v slednjih treh državah je 90,1 odstotka.
Podatki kažejo, da se delež mladih, ki niso zaposleni ali vključeni v izobraževanje/usposabljanje, vztrajno niža iz leta v leto, kar je seveda zelo vzpodbudno, je dejal generalni direktor pri TheKnowlegeAcademy.com in pojasnil, da morajo mnoge države, med njimi tudi Slovenija in Italija, prehoditi še dolgo pot, da bi dohitele evropske države z najvišjim odstotkom prebivalstva s sekundarno izobrazbo in številom zaposlenih novih diplomantov.
Dodatne informacije o raziskavi in o podjetju, ki jo je izvedlo, so na voljo s klikom TUKAJ.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava