Torek, 09 april 2024
Iskanje

V Sloveniji dodatna proizvodnja cliov

11. jul. 2018 | 11:21
Dark Theme

Novomeškemu Revozu se obeta dodatna proizvodnja Renaultovega modela Clio. Francoski avtomobilski velikan bo namreč v okviru investicijskega zagona za krepitev na področju električne mobilnosti podvojil proizvodnjo modela Zoe v svoji največji francoski tovarni v Flinsu, zato pa bosta Revoz in tovarna v turški Bursi prevzela izdelavo cliov.
Renault vlaga okoli milijardo evrov v krepitev proizvodnje električnih vozil, ki se tudi ob podpori držav vse bolj uveljavljajo na tržišču.
Prihodnje leto naj bi tako Renault na trg poslal novo različico električnega modela Zoe, kar bo prva prenova po letu 2012, ko je kot eno prvih komercialnih električnih vozil zapeljal na ceste.
Zoe je bil v obdobju med 2015 in 2017 najbolje prodajani električni osebni avtomobil v Evropi, a ga je v zadnjem času prehitel Nissanov Leaf. Renault in Nissan sicer tvorita strateško partnerstvo.
Revoz, ki zaposluje nekaj manj kot 3400 ljudi in je nedavno obeležil izdelavo štirimilijontega Renaultovega vozila, je lani vnovič postal največji slovenski izvoznik, z 1,6 milijarde evrov prihodkov pa se je uvrstil na tretje mesto v državi. Velja za eno najbolj učinkovitih Renaultovih tovarn.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava