Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Manjšine v turističnem paketu

3. okt. 2018 | 18:37
Dark Theme

Odkar so poleti objavili izid razpisa za sofinanciranje čezmejnih projektov s sredstvi iz italijansko-slovenskega programa Interreg, je znano, da je ducat organizacij uspešno prijavilo projekt Primis za »večkulturno popotovanje med Slovenijo in Italijo skozi prizmo manjšin«. Vreden je dobrih 2,8 milijona evrov, začel se bo izvajati januarja 2019. Glavni predlagatelj je Italijanska unija, med partnerji pa sta tudi namensko združenje Projekt in Slovensko deželno gospodarsko združenje (SDGZ).
Vse, kar bo nastalo v okviru Primisa, bo namenjeno doseganju napredka v turizmu. »Zato bomo izdali posebne večjezične vodnike za turiste, pripravili bomo tudi delavnice za turistične operaterje in društva, načrtujemo pa še turistični slovar, da bomo s tem imeli lažje delo pri čezmejnem dogovarjanju,« pravi vodja združenja Projekt Ivo Corva.
»Moram priznati, da nismo se še dogovorili o vseh podrobnostih, v glavnem pa bomo pripravili specifične turistične pakete,« pravi direktor SDGZ Andrej Šik o prispevku svoje organizacije.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava