Športna nedelja: Jadran odpovedal; sedem remijev nogometašev

Na Rouni Primorje brez težav vknjižilo četrto letošnjo zmago - Juventini in Sistiani Sesljanu točka, poraz Vesne

A

nedelja, 8. oktobra 2017 | 19:32

Jadranovci bodo gostovali v Venetu (FOTODAMJ@N)

KOŠARKA
C-LIGA GOLD
The Team - Jadran Ispem 71:35 (14:15, 28:25, 46:33)
Jadran: M. Batich 4 (-, 2:4, 0:4), Zidarič 0 (-, 0:4, 0:4), De Petris 7 (1:4, 3:5, -), Daneu 4 (-, 2:4, 0:2), Ban 10 (4:4, 3:7, 0:2), Gregori 0 (-, 0:2, -), Ridolfi 3 (-, 0:3, 1:5), Cettolo 5 (2:3, 0:2, 1:2), Ferfolja nv, Malalan 2 (-, 1:2, 0:1), Rajčič 0 (-, 0:1, 0:2), Laurencic 0 (-, -, -). Trener: Dean Oberdan. Skoki: 31 (24 + 7); podaje: 5; izgubljene žoge; 22; pridobljene: 3. SON: 22. PON: M. Batich.
Jadran Ispem je izgubil tudi drugo prvenstveno srečanje, tokrat v kraju Riese Pio X pri Trevisu proti moštvu, ki je lani napredovalo iz C-lige silver, ima pa več izkušenih košarkarjev. Končni izid jasno priča o slabi predstavi gostov, ki so odpovedali predvsem v napadu. Za negativni rekord je Jadran poskrbel v zadnji četrtini, ko je dosegel le dve točki, ko je bila tekma v bistvu že zaključena. Prva četrtina je bila sicer spodubna, saj so jo Ban in soigralci sklenili z naskokom ene točke, predvsem pa so dosegli 15 točk. Nato pa so košarkarji trenerja Oberdana poskrbeli za eno izmed najslabših strelskih predstav zadnjih let. Dodatnih 18 točk so skupno dosegli v drugi in tretji četrtini, v poslednji četrtini pa je koš moštva The Team ostal nedotaknjen vse do poslednjih minut, ki smo jih že opisali v uvodnem delu članka.

NOGOMET

ELITNA LIGA
Cordenons - Kras Repen 1:1 (1:0)
Strelec: 35. Grujić po 11-m
Kras: D'Agnolo, Stanič, Cappiello, Simeoni, Hadžić, Juren (Klančič), Grujić, Carlevaris, Stromajer, Radujko, Maio (Kocman. Trener: Radenko Kneževič.
Kras Repen se je moral na zahtevnem gostovanju proti povratniku iz D-lige Cordenonsu zadovoljiti s točko. Potem ko so Kneževićevi fantje vodili po prvem polčasu po uspešni 11-metrovki Grujića, so na koncu v 85. minuti dobili zaušnico. V obrambi so nekoliko zaspali, kar je Cordenons izkoristil in dosegel gol. Na koncu je Kras imel s Stromajerjem še 100 % priložnost, a se ni izšlo. »Škoda, saj so gostitelji izkoristili res edini strel na gol. Lahko bi se veselili vseh treh točk, zadovoljti pa se moramo z eno,« je bil po tekmi vidno razočaran predsednik Krasa Goran Kocman.

PROMOCIJSKA LIGA
Juventina - Zaule 1:1 (1:1)
Strelec: Kožuh v 36. minuti
Juventina: Stergulc, F. Marini, Innocenti, Racca, N. Marini, Zorzut, Hribršek (Dornik), Kožuh, Zamorra (Madonna),  Dragosavljević, Veljiković (Copetti). Trener: Nicola Sepulcri.
Juventina je po dopadljivi igri osvojila točko, za kajveč pa bi morala zaigrati bolj napadalno. Edini gol je dosegel Kožuh v 36. minuti, nekaj minut prej pa so mrežo zatresli gostje.

Vesna - Fulgor 1:2 (1:1)
Strelec: Zlatič v 24. minuti
Vesna: Donno, Bevilacqua (Zlatković), Ravalico (Maggiore), Vasquez, Zlatić, G. Kerpan, Antonič, Štulac, Miljkovič, Rodićm Bubnič. Trener: Corona.
Vesna tudi na domačem igrišču ni reagirala in doživela drugi zaporedni poraz. Edini gol je prispeval Zlatić v 24. minuti, potem ko je prejel podajo z leve in z glavo zatresel mrežo. Nasprotniki so povedli v drugem polčasu po 11-metrovki. Rezultat bi se lahko pred koncem spet delno spreobrnil, potem ko je bila Vesna nevarna pred nasprotnikovim golom v 88. minuti, a se ni izšlo. »Igrali smo slabo. Poraz je pravičen izid. Res je, da smo zaigrali v nekoliko okrnjeni postavi, a so nas nasprotniki kljub vsemu nadigrali,« je bil po tekmi razočaran predsednik Robert Vidoni.

Costalunga - Primorje 0:3 (0:2)
Strelci: 15. Pacherini, 32. Girardini, 60. Lombardi
Primorje: Modesti, Miot, Surez, Furlan, Tomizza, Pacherini, Casseler (60. Semani), Gerbini, Zubin, Girardini (53. Castellani), Lombardi. Trener: Davide Ravalico.
Na prvem zrelostnem izpitu je Primorje izdelalo z odliko. Proseški nogometaši so spet pometali z nasprotniki, ki sploh niso bili nevarni v napadu. Vratar Modesti sploh ni imel dela, tako da se je ob koncu tekme z ostalimi soigralci upravičeno veselil četrte letošnje zmage. Proseški nogometaši so prva dva gola dosegli v prvem delu, češnjo na torti pa je dodal Lombardi sredi drugega dela. Primorje je hkrati odlično izkoristilo domače igrišče: tekmo so namreč odigrali na Rouni, četudi bi jo uradno morali v gosteh. »Zaigrali smo res zelo prepričljivo. Zmage smo si srčno želeli in jo tudi vknjižili. Razlika med ekipama je bila očitna. Zdaj že razmišljamo o naslednji tekmi,« je dejal trener Ravalico. Naslednji teden bo Primorje na Rouni gostilo neugodno Gradisco.

Tarcentina - Sistiana Sesljan 1:1 (1:0)
Strelec: Petracci v 15. minuti
Sistiana Sesljan: Košuta, Crosato, Tawgi, Bric (Disnan), Sessi, Farosich, Podgornik, Bossi (Del Bello), Cannone, Miklavec, Petracci (Menichini). Trener: Biloslavo.
Sistiana Sesljan je na gostovanje odpotovalo z edino željo po treh točkah, domov pa se vrača z remijem in nekaj grenkega priokusa. Tekma je bila namreč enosmerna v korist sesljanskih nogometašev, ki so igrali zelo napadalno, sredi drugega polčasa pa so nasprotniki izkoristili edino priložnosti in izenačili po napaki sesljanske obrambi. »Manjka nam še malo sreče, škoda,« je po tekmi dejal športni vodja kluba Kristjan Pacor.

1. AMATERSKA LIGA -
Mladost - Isonzo 0:0
Mladosti: Ballerino, Peric, Comar, Tabai, Iodice, R. Furlan, S. Furlan (Buo), Marusic (Retucci), Simeone (A. Cadez), Sarr, Sangalli. Trener: Stefano Caiffa.
Goriški derbi med Maldostjo in Isonzem se je končal z delitvijo točko. Morda si je kaj več zaslužila Mladost (tudi po mnenju gostov), ki je vseskozi igrala bolj napadalno in zapravila odločilno priložnost za vodstvo. V 40. minuti prvega dela je namreč Retucci zgrešil 11-metrovko, potem ko jo je vratar Isonza Alessandria (eden izmed najboljših v ligi) lepo ubranil. Mladost se je golu približala še v začetku drugega dela s Pericem, a se na koncu ni izšlo. Isonzo je bil  pred golom manj nevaren, tudi v Doberdobu se je izkazal z odlično obrambo, ki nasprotnikom dovoli le malo maneverskega prostora. Četudi goli niso padli, pa je bila tekma zanimiva in živa. Laški derbi si je ogledalo okrog 200 navijačev.

Primorec - Serenissima 2:1 (0:0)
Strelca: 47. Piras, 92. Frangini
Primorec: Sorrentino, De Leo, Cudicio, Di Corato (Prestifilippo), Frangini, Parovel, Piras, Grego, Moriones, Caselli (Arglend), Iadanza (Taglialatela). Trener De Scio.
Primorec se je na domači zelenici veselil prve prvenstvene zmage, sveže tri točke pa so bile še toliko slajše, ker je Frangini odločilni gol dosegel v sodnikovem podaljšku (92. minuti). Prvi polčas je minil brez golov, v drugem pa so trebenski nogometaši povedli s Pirasom že v 2. minito. Nato je pobudo prevzela Serenissima, ki ima po 5. krogih le točko. Gostje so edini gol dosegli v 76. minuti, nakar so bili še vsaj dvakrat nevarni pred golom, a se je na koncu vendarle dobro izšlo za Primorec.

Zarja - San Giovanni 0:0

Zarja: Bernabich, Varglien, Spinelli, Markovič, Bečaj, Ilić, R. Bernobi, Cottiga (Chizzo), Racman (Mattera), Vascotto, F. Bernobi. Trener Campo. Izključen: 40. Ilić.
Proti nevarnemu San Giovanniju je Zarja osvojila dragoceno točko. V prvem delu srečanja so pobudo prevzeli gostje in nekajkrat ogrozili domači gol, v nadaljevanju srečanja pa sta si ekipi izmenjali vlogi. Zarja je zaigrala bolj napadalno v (prečko je med drugim zadel Racman), na koncu pa sta se ekipi razšli brez zadetka. Remi je bil torej pravični izid za obe ekipi.

2. AMATERSKA LIGA
Audax Sanrocchese - Sovodnje 2:2 (1:1)
Strelec: Visintin 20., 49. z 11-m
Sovodnje: Fabrizio, Falcone, Galiussi, Simone, Piva (Trevisan), Kogoj, Milatović (Tomsič), Peteani, Visintin, Ribolica (Lutman), Altran. Trener: Simon Feri.
Sovodnje se iz zahtevnega gostovanja vrača s točko (kar je pozitivno), izkupiček pa bi bil lahko še boljši, saj so varovanci trenerja Ferija vodili skoraj do konca. Audax je namreč izenačil v 88. minuti. »Res škoda, saj bi lahko na koncu povedli tudi s 3:1, saj je imel Visintin odlično priložnost na gol,« je bil na koncu nekoliko potrt predsednik Sovodenj Ladi Tomsic.
Audax je prvi povedel z 11-metrovko v 8. minuti, nato pa je oba naslednja gola dosegel Visintin, hladno prho pa so sovodenjci nato doživeli čisto na koncu. »Igrali smo nihajoče. Nekoliko bolj sproščeni smo bili po prvem golu, sicer pa nasploh tekma ni bila zelo privlačna,« je igro še ocenil Tomšič.

Breg - Staranzano 2:2 (1:1)
Strelca: 7. Scheriani; 70. S. Nigris 11-m
Breg: Karan, Bampi, Pischianz (Kevkn), Spinelli, Bobbini, Belladonna (Maselli), Selaković (L. Nigris), Daris, D. D’Alesio, S. Nigris, Scheriani. Trener Nicola Lacalamita.
Breg in Staranzano sta si v Dolini delila točko, potem ko sta prikazali dopadljivo in privlačno igro. Prvi so povedli domačini s Schierianijem, ki se vedno bolj uveljavlja kot izrazit strelec, gostje pa niso stali križem rok in stanje izenačili. Za drugi zadetek je poskrbel S. Nigris, ki je uspešno izvedel enajstmetrovko. Vodstvo Brega ni trajalo dolgo, saj so gostje pred koncem izenačili. Med srečanjem sta imeli obe ekipi še nekaj lepih priložnosti za gol, tako da je neodločen izid pravičen.

MOTOCIKLIZEM
Proseški dirkač Mitja Emili je na zadnji etapi National Trophy 600 osvojil odlično 2. mesto, potem ko je bil v kvalifikacijah šele 13. Že po prvem krogu je bil šesti, nato pa napredoval do 2. mesta. Na koncu bi lahko ogrozil tudi kasnejšega zmagovalca Mangionija, a je odločil, da ne bo tvegal in privozil do 2. mesta.
Mitja Emili je sicer sezono začel v prvenstvu Yamaha R1 Cup, a je zaradi pomanjkanja finančnih sredstev izpustil zaključni del prvenstva.
Za Emilija je bila to zadnja tekma v sezoni, tako da bo prav kmalu začel načrtovati novo.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

ne prezrite

PR.A.E srl/DZP doo - Informacije v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

V skladu s 13. členom Uredbe EU št. 2016/679

25. maja 2018 | 19:14

Kulinarični kotiček (29)

Špageti na sečuanski način

21. julija 2018 | 08:40

Ta teden pred 10 leti (29)

V tiskani izdaji Primorskega dnevnika smo natanko pred desetimi leti objavljali ... o neurju, ki je prizadelo Goriško

19. julija 2018 | 16:00

Kylian Mbappé je s tem strelom popeljal Francijo v vodstvo s 4:1 na finalni tekmi SP 2018 v Moskvi (ANSA)

VSE ANKETE

Katero nastanitev izbirate za poletni dopust?

ostale novice

Prodajali in uživali yabo, »Hitlerjevo drogo«

Policisti tržiškega komisariata aretirali bangladeške preprodajalce

20. julija 2018 | 11:45

Arso izdal oranžno stopnjo ogroženosti

Nasveti uprave za zaščito in reševanje

20. julija 2018 | 11:04

Zadnja julijska sobota v znamenju olimpijade »klanf«

Tekmovalci se bodo v Ausonii pomerili v sedmih kategorijah, posebno oceno pa prinaša oprava

20. julija 2018 | 10:33

Na ustnem izpitu je predstavila referat o Svobodnem tržaškem ozemlju

Odličnjakinja Marika Farinelli iz Slivnega bo nadaljevala študij na Ekonomski fakulteti v Trstu

20. julija 2018 | 09:04

Varnostniki na mestnih avtobusih

Prevozno podjetje Trieste Trasporti je sporočilo, da je zaradi potnikov, ki ne plačujejo vozovnice, v zadnjem letu izgubilo skoraj 2 milijona evrov

20. julija 2018 | 08:14

Furlanič trdi, da ni legitimen

Eden zadnjih komunistov se umika iz manjšinske politike

20. julija 2018 | 07:18

Žrtve tatvin bodo deležne popusta

Prodajali bodo zapuščena kolesa

20. julija 2018 | 06:24

Od Hugojevih Nesrečnikov do Queenov

V Stalnem gledališču FJK predstavili prihodnjo sezono

19. julija 2018 | 20:07

Tržaško italijansko stoletje?

V palači Gopčević odprli razstavo črnobelih fotografij, ki bo brezplačno na ogled vse do 2. septembra

19. julija 2018 | 19:06

Do plaž pod Obalno cesto z avtobusom

Medkrajevni prevoznik APT je po uvedbi prepovedi parkiranja okrepil pogostost avtobusov ob koncih tedna

19. julija 2018 | 18:14

750.000 evrov centralnemu uradu za slovenski jezik

Na seji deželne posvetovalne komisije razpravljali o sredstvih iz rebalansa

19. julija 2018 | 17:24

»Bled« nastop Stevena Tylerja

70-letni pevec odpel predvsem pesmi drugih skupin

19. julija 2018 | 16:40

V noči na nedeljo zaprtje avtoceste A4

Zaradi gradnje tretjega voznega pasu

19. julija 2018 | 15:29

Na Švedskem vročinski val in požari

Temperature so za 13 stopinj Celzija višje od dolgoletne normalnosti

19. julija 2018 | 14:38

Nemirno poletje naprej s polno paro

Ob koncu tedna bo vremenska slika spet bolj živahna

19. julija 2018 | 13:45

Visoke koncentracije ozona

V Trnovskem gozdu presežena opozorilna vrednost, tudi pri nas razmeroma visoke koncentracije

19. julija 2018 | 12:38

Sanje mladega Karla Marxa

Nagrajeni film haitskega režiserja in bivšega ministra Raoula Pecka V naši rubriki Gremo v kino!Priložen trailer

19. julija 2018 | 12:10

Gorico bodo promovirali v Gradežu in Lignanu

Predstavili zgibanko o turističnih zanimivostih

19. julija 2018 | 11:46

Mrzla jesenska noč

Ponekod je nastal izrazit temperaturni obrat

19. julija 2018 | 11:11

Izbrali strokovno direktorico

Svet zavoda bolnišnice potrdil edino prijavo

19. julija 2018 | 10:39

Letalska povezava med Trstom in Frankfurtom

Napovedala jo je Lufthansa

19. julija 2018 | 10:03

Violinist, ki ga navdušujeta matematika in filozofija

Vanja Zuliani je zaključil znanstveni licej Franceta Prešerna v Trstu s stotico

19. julija 2018 | 09:04

Piovanijeva filmska glasba na gradu

Nicola Piovani bo v petek dirigiral orkester oz. zbor tržaškega opernega gledališča Giuseppe Verdi

19. julija 2018 | 08:09

Odobrili idejni načrt za prekvalifikacijo starega pristanišča

Ta predvideva ureditev krožišča v Miramarskem drevoredu in infrastrukturo pod skladišči

19. julija 2018 | 07:18

Ali bo Danilo Türk prepričal parlament?

Senat in poslanska zbornica zelo zamujata z ratifikacijo evropske manjšinske listine

19. julija 2018 | 06:25

»Tuiach tvega izključitev«

Politika in šport ne spadata skupaj, je za dnevnik Repubblica povedal predsednik Federboxe Vittorio Lai

18. julija 2018 | 20:01

»Z nagradami so bitke lažje«

Razglasili zmagovalca nagrade Amidei

18. julija 2018 | 19:07

Princeska se je spustila z zvonika

Kljub nenaklonjenim vremenskim razmeram

18. julija 2018 | 18:45

Pri delu s kotno brusilko si je poškodoval roko

Petinpetdesetletnega moškega, ki ni v življenjski nevarnosti, so iz Bračana takoj odpeljali v videmsko bolnišnico

18. julija 2018 | 17:55

Slovenska senatorka proti Salviniju

Tatjana Rojc ocenjuje, da je Dunaj pustil na cedilu Italijo

18. julija 2018 | 17:19

Pod sedežem 140 tisoč evrov gotovine

Trije moški so v avtomobilu skrivali veliko vsoto denarja

18. julija 2018 | 16:29

Premirje ne bo dolgotrajno

Nestanovitnost se bo ob koncu tedna spet povečala

18. julija 2018 | 15:48