Petek, 12 april 2024
Iskanje

Psihološki triller bratov Avati

17. sep. 2014 | 18:35
Dark Theme

Dejstvo pa je, da že ideja, da v celovečercu bratov Avati igra hollywoodska zvezda, predstavlja izredno presenečenje.
Zgodba je postavljena med Rimom in Milanom. Davide Bias je pisatelj, ki ne uspeva, kot bi si želel, in se zato iz Rima odseli v Lombardijo, kjer se zaposli kot pisec reklamnih scenarijev. Delo mu ni posebno pri srcu poleg tega pa mu tudi ljubezenska zgodba z lepo Silvio povzroča precej preglavic. Pravi problem pri vsem tem so v resnici sam Davide in odnosi, ki jih ima z družino: že več let si zaradi tega pomaga s pomirjevalnimi tabletami in sestanki pri psihoterapevtinji.
Nekega dne pa mu sporočijo, da je v Rimu njegov oče umrl v hudi prometni nesreči in da ni jasno, ali je pri tem šlo za incident ali za samomor.
Davideja to definitivno prepriča, da gre spet domov. Tam spozna tudi očetovega založnika, ki je v resnici čudovita ženska, s katero je mogoče preminuli oče imel tudi ljubezensko razmerje.
Psihološki triller bratov Avati (znamenitejši Pupi je režiser, njegov manj poznani brat Antonio pa producent) je že petnajsti film v pičlih štirinajstih letih, saj Avatijeva označuje neverjetna produktivnost, kar pa ni nujno sinonim za kakovost.
Filma na primer niso hoteli na pretekli Mostri, za kar je Avati zelo zameril beneškemu festivalu. Delo je bilo nato predstavljeno v Torontu, kjer pa ni doseglo posebnih rezultatov.
Gotovo pa je izbira Sharon Stone in Riccarda Scamarcia precejšnja garancija za uspeh pri gledalcih. (Iga)



Un ragazzo d'oro
Režija: Pupi Avati
Igrajo: Riccardo Scamarcio, Sharon Stone in Cristiana Capotondi
Italija 2014
Ocena: ★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava