Sreda, 27 marec 2024
Iskanje

Paolo Benvegnù spet v Trstu

27. nov. 2014 | 17:47
Dark Theme

Italijanski kantavtor Paolo Benvegnù se vrača v naše kraje. S svojim bendom bo namreč jutri (v petek) ob 21.30 nastopil v tržaškem nočnem klubu Etnoblog. Benvegnù bo Trst obiskal v sklopu daljše glasbene turneje, predstavil pa bo zadnji plošček Earth Hotel. Poleg njega bodo na odru še basist Luca Baldini, bobnar Andrea Franchi, kitarist Guglielmo Ridolfo Gagliano in glasbenik Michele Pazzaglia. Vstopnice za koncert lahko kupite pred začetkom nastopa, odšteti pa boste morali 10€. Benvegnùju smo postavili nekaj vprašanj v zvezi z bogato glasbeno kariero in novim albumom Earth Hotel.
Samostojno glasbeno kariero ste začeli pred približno desetimi leti. Kaj se je v tem obdobju spremenilo?
Mislim, da se je večkrat spremenil scenarij okrog mene, vse zgleda bolj hitro kot prej. Vsekakor moram pojasniti, da nisem ravno sam, poleg mene je še nekaj izrednih glasbenikov.
Bili ste ustanovitelj in lider benda Scisma. Katere so razlike med takratno situacijo in današnjim glasbenim projektom?
Ni ravno velike razlike. Scisma je bil bend in Paolo Benvegnù je v bistvu tudi bend. Seveda člani so različni, tako da tudi socializiranje med nami poteka na nek nov način. Verjetno vpliva pozitivno tudi to, da danes manj nadziram situacijo kot pred leti ...
Z uspešnim, predzadnjim ploščkom Hermann se je vaše življenje spremenilo? Katere teme pa obravnavate v novem albumu Earth Hotel?
Po pravici povedano se stvari niso spremenile. Vsak član benda je še dodatno zaposlen, tako da si lahko privoščimo tudi “umetniško” življenje. V plošči Hermann smo se osredotočili na človeka, medtem ko smo v novem albumu Earth Hotel postavili v ospredje ljubezen.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava