Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Kdo od nas ni želel biti kot nevidni mož?

17. dec. 2014 | 20:27
Dark Theme

On je Michele, lep, plavolas in svetlook deček, zaljubljen v sošolko, pa čeprav nima poguma, da bi ji svojih čustev tudi razodel. Je najstnik in tudi sramežljiv, tako da mu prijateljstvo in druženje ne gresta najbolj od rok. Med sošolci ima Michele tudi dva važiča, ki mu nikakor ne data miru in pred katerima se mora vsevprek braniti.
Michele preživlja tisto življenjsko obdobje, ko bi najraje izginil izpred oči vseh, ki mu živijo ob strani, in to mu nekega dne tudi uspe. V pustni preobleki, ki si jo je kupil, da bi praznoval Halloween, je prepričan, da je našel tudi posebno moč. Ta mu omogoči, da postane super heroj: najprej ta dar uporabi, da se nad nekaterimi maščuje, nato pa da prav ob uporabi skrite moči ljudem v stiski tudi pomaga.
Tako se gor in dol po Trstu, v nekaterih najbolj znamenitih mestnih kotičkih dogajajo pustolovščine najnovejšega italijanskega super heroja. Trst je Salvatores znal ovekovečiti tako, kot najbrž nobenemu od njegovih kolegov še ni uspelo, saj se naše mesto kaže v vsej svoji lepoti, pa naj bo to ob razburkanem morju ali ob podivjani burji. Mesto postane tako eden od osrednjih junakov. Ob njem nastopajo poleg mladega protagonista še vedno nadvse prepričljiva Valeria Golino, Fabrizio Bentivoglio in tudi slovenski igralec Franko Korošec.
Za Salvatoresa je to spet nova preizkušnja. Film fantasy, ki je hkrati tudi neke vrste mladinski roman s prvinami thrillerja. Za oskarjevega nagrajenca spet nov izziv, se pravi žanr, s katerim se še ni preizkusil in ki po tradiciji pripada ameriškim blockbusterjem.
Projekt, za katerega sta produkcenta Indigo film (to sta producenta Nicola Giuliano in Francesca Cima, ki je doma iz Sacileja), v sodelovanju z 01 Distribution Rai odštela osem milijonov evrov, naj bi v kratkem postal saga, saj producenti in režiser stavijo na njegov uspeh in so pripravljeni zgodbo nadaljevati. Vse to pa bo seveda odvisno od njegove gledanosti v prihodnjih dneh, ko bo prav v Trstu posneti Nevidni deček v dvoranah eden osrednjih italijanskih filmov letošnjih božičnih praznikov. (Iga)

Il ragazzo invisibile
Režija: Gabriele Salvatores
Igrajo: Ludovico Girardello, Valeria Golino, Fabrizio Bentivoglio
Italija 2014
Ocena: ★★★ 1/2

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava