Ponedeljek, 25 marec 2024
Iskanje

Skupina Tytus spet na tržaškem odru

27. mar. 2015 | 20:31
Dark Theme

Tržaški rokerji, v soboto, 28. marca, vam nočni klub Tetris ponuja pravo heavy poslastico: na odru bo ob 20.30 najprej nastopila rokenrol zasedba iz Parme Black Gremlin, za njo pa lokalna heavy rock senzacija, skupina Tytus. O tržaškem bendu, lanski evropski turneji, novi postavi in še marsičem, smo se pogovorili s kitaristom Markom Simon Hellom.
Skupino ste ustanovili pred enim letom. Kako bi ocenili vaše delovanje?
Prav gotovo »razburljivo«. Potrudili smo se na več področjih: s pomočjo treh neodvisnih glasbenih založb smo izdali kratko ploščo White Lines, nastopili smo s pomembnimi bendi, kot sta na primer Crowbar in Valient Thorr, opravili smo dvotedensko evropsko glasbeno turnejo, pred kratkim pa se je v našem bendu nekaj spremenilo ...
Kako ste doživljali prvo evropsko glasbeno turnejo?
Zelo smo se zabavali. Skupina je na sceni le leto dni, lahko bi rekli, da smo neke vrste novinci, pa čeprav sinovi bolj »slavnega« benda Gonzales. Zato smo na nekaterih koncertih imeli veliko publike in uspeha, na drugih manj. Nekateri so bili malo razočarani, ker nismo igrali starih komadov, a nič zato. Španija pluje dandanes v bolj »scandinavian rock« vodah, tu mislim na bende, kot so Hellacopters, Turbonegro, Gluecifer ipd. V prihodnje se bomo zelo verjetno povzpeli bolj na sever, na primer v Nemčijo. Turneja je bila globalno gledano uspešna, najboljše koncerte pa smo imeli v La Spezi, Marseillu, Barceloni in Terruelu.
Po dveh tednih potepanja ste se končno vrnili domov. Kaj se je takrat zgodilo?
Po končani turneji sta dva člana izbrala drugačne glasbene poti. Prijateljski odnosi so seveda ostali dobri, le glasbeni interesi so se oddaljili.
Danes nastopate torej v štirih?
Točno tako! Nekaj mesecev smo iskali novega pevca, preizkusili smo jih veliko, a kar tako zamenjati našega Tilena se enostavno ni dalo. Nekega dne pa me je prešinilo: Zakaj naj ne bi naš kitarist Ilija stopil za mikrofon, saj je že itak pel v bendu Pork Chop Express? Sijajna ideja (smeh). Našega bobnarja Bonkota pa je zamenjal Bardy (že v skupini My Space Invaders).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava