Sreda, 03 april 2024
Iskanje

Od domačih produkcij do Maše in medveda

1. sep. 2015 | 18:03
Dark Theme

Nova sezona tržaškega gledališča La Contrada bo dobra, bogata in raznolika, je na torkovi novinarski konferenci v Bobbiovem gledališču napovedala predsednica Livia Amabilino, ki se je takoj na začetku tudi zahvalila gledalcem in predstavnikom krajevnih ustanov za podporo v kriznem trenutku, ki ga je povzročil ministrski odlok v okviru preoblikovanja italijanskega gledališkega sistema.
Program za sezono 2015-2016, o kateri sta poleg predsednice govorila še novi umetniški vodja Matteo Oleotto in organizacijski vodja Diego Matuchina, predvideva dvanajst gledaliških predstav v različnih abonmajskih sklopih, plesni niz, komični niz in sklop predstav za družine, ki bogati ponudbo otroškega in mladinskega gledališča. Štiri predstave bodo v produkciji La Contrade same. Na sporedu je mnogo del italijanskih sodobnih avtorjev in nekaterih besedil iz svetovnega klasičnega repertoarja. Kakorkoli že, vse predstave so izbrali na osnovi iskanja kvalitete in priljubljenosti pri Contradini ciljni publiki, je omenil organizacijski vodja Diego Matuchina.
Plesni niz predvideva predstave FlamencaSon, Comix z No Gravity Dance Company in Odyssey z Emanuelo Bianchini in skupino Mvula Sungani Physical Dance. Za komični niz bodo nastopili Cinzia Leone z Disorient Express, Paolo Cevoli s Perché non parli in Michele Foresta, sicer znan kot Mago Forest, z Motel Forest. V nizu za družine so muzikal Žabji kralj, muzikal po risanki Maša in Medved in predstava slovite skupine vizualnega teatra Mummenshanz.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava