Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Book Of Shadows II

28. apr. 2016 | 16:22
Dark Theme

Jeffrey Phillip Wielandt, splošno znan s psevdonimom Zakk Wylde, je eden izmed najboljših kitaristov vseh časov. Ameriški glasbenik je komaj devetnajstleten (!) vstopil v skupino Ozzyja Osbournea. Ozzy je namreč daljnega leta 1988 potreboval novega kitarista, takrat popolnoma neznani Wylde pa mu je poslal zgoščenko, na katero je posnel nekaj komadov. Nekaj mesecev kasneje je stal na odru poleg svojega idola in igral pred oceanskimi množicami.
Danes je Zakk Wylde prava živa kitarska legenda, z Ozzyjem je igral celih dvajset let, leta 1998 je ustanovil svoj heavy metal bend Black Label Society, s katerim je do danes izdal več kot deset plošč, poleg tega pa sodeloval v neštetih glasbenih projektih. Leta 1996 je Wylde izdal svojo prvo solistično ploščo z naslovom Book Of Shadows, v kateri je prvič prikazal svojo romantično plat, po dolgih dvajsetih letih pa se je dolgolasi in bradati Wylde spet odločil za »drugačen« plošček in pred tremi tedni izdal Book Of Shadows II. Gre za neke vrste nadaljevanje solističnega prvenca, tokrat pa se je ameriški glasbenik še dodatno poglobil v akustične in romantične melodije kitare in klavirja. Wylde je namreč tudi odličen pianist.
Kdor je Wyldea in njegove Black Label Society že videl v živo, sicer že pozna njegove glasbene vrline in legendarne kitarske sole. Ameriški roker pa odlično odigra svojo vlogo tako v heavy metal in hard rock glasbi kot tudi v nežnih akustičnih komadih. Ravno le teh je poln nov plošček Book Of Shadows II. Album sestavlja štirinajst skladb, traja pa točno eno uro. Plošča ni primerna za poslušanje, če ste se pravkar razšli s svojim partnerjem, v nasprotnem primeru pa ponuja res prijeten izbor melodičnih balad. Hrapav Wyldeov glas in seveda kar nekaj električnih solov (v prvi vrsti Darkest Hour, Yesterday's Tears in single Sleeping Dog) dopolnjujeta uspešen glasbeni recept. Ostali oboževalci bradatega ameriškega rokerja pa naj kar počakajo na naslednjo ploščo Black Label Society.

Book Of Shadows II
Zakk Wylde
Akustični rok
Entertainment One Music, 2016
Ocena: ★★★★★★★☆☆☆

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava