Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Alice Cooper prihaja v Ljubljano

28. maj. 2016 | 14:06
Dark Theme

Dame in gospodje, Alice Cooper prihaja v Ljubljano. S svojo prepoznavno znamko vrhunskih, strašljivih in zabavnih šovov je zaslovel po vsem svetu kot nesporni kralj teatralnega roka, poleg tega pa je Cooper vzor celim generacijam glasbenikov različnih žanrov od punka, heavy metala do pop glasbe. Prvi nastop v Sloveniji bo ameriška legenda imela 12. junija in sicer v ljubljanski Hali Tivoli. Koncert spada v daljšo svetovno glasbeno turnejo, ki nosi naslov Spend the Night With Alice Cooper.
Vincent Damon Furnier, vsem znan s psevdonimom Alice Cooper, je eden izmed najstarejših še živečih rokerjev. Ameriški pevec je star kar oseminsedemdeset let, a je še vedno v izredni formi. Ena izmed najbolj spornih ikon zgodovine roka je v skoraj petdesetletni glasbeni karieri izdala več kot trideset plošč. Znan je predvsem po spektakularnih nastopih v živo. Svojo znamenito teatralno scenografijo in odrske točke, v katerih sekajo glave, strašijo pošasti in je kača del kostuma, pa je letos popestril z novimi in jih spojil z eksplozijo udarnega roka svojih največjih hitov, kot so Poison, I'm Eigteen, School's Out, No More Mr. Nice Guy, Only Women Bleed in številnih drugih, ter dodal tudi nekaj dobro poznanih pesmi drugih avtorjev. Ob Cooperju bodo tudi tokrat stali zvesti glasbeniki in sicerv trije kitaristi: Nita “The Hurricane” Strauss, Ryan Roxie in Tommy Henriksen, bobnar Glen Sobel ter dolgoletni basist Chuck Garrick.
Vstopnice za to, kar bo nedvomno eden izmed letošnjih pomembnejših koncertov v Sloveniji, lahko dobite na spletni strani www.eventim.si in na vseh prodajnih mestih sistema Eventim.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava