Torek, 16 april 2024
Iskanje

»Ženski« Ghostbusters

27. jul. 2016 | 19:43
Dark Theme

Po novem se ženske preizkušajo tudi v preganjanju duhov. Tudi to seveda v znamenju pink power in pravzaprav v pričakovanju ameriških predsedniških volitev in mogoče prve ženske predsednice v zgodovini ZDA.
Tako se komedija izganjalcev duhov, po več kot petindvajsetletni odsotnosti vrača v popolnoma novi preobleki, predvsem pa ženski zasedbi. Kajti če so v prvih dveh filmih iz leta 1984 in 1989 imeli glavne vloge moški, se tokrat z duhovi spopadajo Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Laslie Jones. Zanje se je odločil režiser Paul Feig, ki jih je tako kot njegov predhodnik Ivan Raitman opremil z najrazličnejšimi pripomočki low in high tech, se pravi s tehnološkim, a tudi starodavnim orodjem, ki seveda služi preganjanju strahov.
Abby, Erin, Jillian in Patty pa morajo poleg strahov, po novem preganjati tudi moško nezaupanje in nasploh nezaupanje vseh tistih, ki ne verjamejo, da bodo štiri nadobudne žene res kos zahtevni nalogi preganjanja nadnaravnih sil.
Prvotna ideja novega filma je vključevala tudi protagoniste prejšnjih uspešnic, a naposled se Feigtu načrt ni posrečil in Bill Murray in Sigourney Weaver nastopata le v majhnem, njima prirejenem poklonu. Sicer sta oba sodelovala pri realizaciji filma in v vlogi mentorjev prijazno delila dragocene nasvete mladim protagonistkam.
Lahkotno komedijo prijatelji prejšnjih Ghostbustersov pričakujejo z velikim nezaupanjem, a kot je povedal režiser Feig, so ženske komedije velikokrat zabavnejše in tudi ženska iznajdljivost pri reševanju najrazličnejših težav je v večini primerov zelo uspešna.

Ghostbusters
ZDA 2016
Režija: Paul Feig
Igrajo: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Laslie Jones in Charles Dance
Ocena: ★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava