Sreda, 10 april 2024
Iskanje

Pojdi z mano (v kino)

30. nov. 2016 | 21:09
Dark Theme

Osrednji junaki filma, ki je od danes na sporedu v slovenskih dvoranah, so najstniki. In tudi film je posvečen predvsem mlajši publiki. V njem nastopajo srednješolski igralci, ki so se odzvali na režiserjev casting za izbiro junakov mladinske zgodbe, ki je septembra na portoroškem festivalu slovenskega filma pobrala tri nagrade. Med temi tudi nagrado občinstva.
Mladi naturščniki so tako protagonisti pustolovske zgodbe, ki pripoveduje o štirih prijateljih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolsko tekmovanje podajo v oddaljeno hribovje, kjer pa jim mobilni telefoni in tehnologija odpovedo, tako da se njihov izlet kmalu spremeni v boj za preživetje.
Manc, Mina, Oto in Špurc se iz domačega urbanega okolja odpravijo v njim povsem tuj podeželski svet. Pot jih zanese v odročne hribe, kamor jih popelje Manc, ki mu grozi izključitev iz šole zaradi domnevne tatvine. Sam bi predvsem rad podoživel otroštvo, ki ga je v tistih hribih preživel z dedkom. Pridružijo se mu tako še sošolci Mina, Oto in Špurč. Mina, razvajena hči igralke in dirigenta, se v tujem okolju prva zlomi, in čeprav ji zaljubljeni Oto skuša dati pogum, se Mine loti groza. A v oddaljenem hribovju se tudi Špurč, sin premožnega avtoličarja, spremeni v strahopetnega razvajenca in na koncu je prav Manc tisti, ki jih varno odvede domov.
Najnovejši film oseminštiridesetletnega Igorja Šterka je v resnici povzet po istoimenskem romanu prav tako oseminštiridesetletnega celjskega pisatelja Dušana Čaterja. Poleg nagrad na portoroškem festivalu so film Pojdi z mano prikazali tudi v glavnem tekmovalnem programu CINEKIDA v Amsterdamu, ki je v svetovnem merilu najpomembnejši filmski festival namenjen otroškim in mladinskim filmom.

Pojdi z mano
Slovenija 2016
Režija: Igor Šterk
Igrajo: Ivan Vastl, Mak Tepsic, Ronja Matijevec Jerman, Matija David Brodnik, Dare Valič
Ocena: ★★★


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava