Petek, 12 april 2024
Iskanje

Nova plošča ameriškega benda All Them Witches

23. feb. 2017 | 19:03
Dark Theme

Ameriško mesto Nashville v zvezni državi Tennessee je znano zlasti po country glasbeni tradiciji, mi pa bomo tokrat postavili pod drobnogled tamkajšnjo skupino All Them Witches, bend, ki se na izvrsten način ukvarja s psihedeličnim rokom. Fantje so ravno danes izdali svoj četrti glasbeni izdelek z naslovom Sleeping Through the War.
All Them Witches je glasbeni projekt, ki je nastal pred komaj petimi leti, v sklopu katerega so fantje izdali prvenec Our Mother Electricity in kot strela z jasnega vdrli na mednarodno underground sceno. Danes sestavljajo bend pevec in basist Charles Michael Parks Jr., kitarist Ben McLeod, violinist in pianist Allan Van Cleave ter bobnar Robby Staebler. Sound ameriške zasedbe je mešanica psihedeličnega bluza, alternativnega roka, močnejših stoner ritmov, a tudi izrednih intimnih melodij. Končni rezultat je nadvse originalna glasba, v kateri zaznamo glasbene vplive med seboj zelo različnih skupin, kot so lahko Black Sabbath, Kyuss, Pink Floyd, Madrugada in še bi lahko našteval … All Them Witches so si v res kratkem času izborili vidno mesto na svetovni glasbeni sceni psihedeličnega roka, saj gre za nadvse raznoliko glasbeno zasedbo, ki spaja v svojih komadih več različnih glasbenih zvrsti, za vsem tem pa stoji sposobnost fantov spoznavanja in uporabljanja novih glasbenih elementov in melodij.
Nov plošček ameriškega benda je izšel danes s pomočjo neodvisne glasbene založbe New West Records. Sleeping Through the War sestavlja osem pesmi, traja pa malo več kot tri četrt ure. Uvodna Bulls, ena izmed daljših pesmi albuma, se po umirjenem intru spremeni v izrazito psihedelično rok koračnico. Za njo je na vrsti Don't Bring Me Coffee, triminutni skorajda grunge komad. Bruce Lee je single, kateremu smo prisluhnili že pred meseci in ki spominja na legende angleške psihedelije Hawkwind. Z naslednjo 3-5-7 nam glasbeniki spet dokažejo, da so sposobni tudi dobrega desert roka, v skladbi Am I Going Up? pa se prepleta kar nekaj različnih kitar in efektov. V komadu Alabaster igrajo glavno vlogo distorzije, v zadnjem, devetminutnem Internet pa celo klaviature in kanček ameriške country glasbe. Kar tako naprej!

Sleeping Through the War
All Them Witches
Psihedelični rok
New West Records, 2017
Ocena: ★★★★★★★★☆☆

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava