Nek izžareval ljubezen

Na najnovejšem albumu Unici tudi elektronska in rap glasba

A

sreda, 3. maja 2017 | 18:03

Italijanski pevec Nek med tržaškim koncertom (IF)

»Unici« oziroma enkratni. To je naslov Nekovega zadnjega albuma in tudi turneje po apeninskem polotoku, ki se je Trsta dotaknila v torek. A enkratni je bil tudi pridevnik, s katerim je Nek opisal občinstvo, ki ga je v tem tržaškem večeru v natrpanem gledališču Rossetti navdušeno sprejelo.
45-letnik iz Sassuola je s temperamentnim nastopom popolnoma prepričal pretežno žensko populacijo, ki je težko pričakovala prihod pevca. Nek se je še kot mladenič pred natanko dvajsetimi leti uveljavil na sanremskem festivalu italijanske popevke s pesmijo Laura non c'è, a je od takrat zelo napredoval tako s človeškega kot z umetniškega vidika. Zadnji album Unici predstavlja tako dokajšnjo novost, saj je na njem elektronska glasba veliko bolj prisotna kot v starejših Nekovih uspešnicah, eksperimentiral pa je tudi svet rap glasbe. Skratka pevec, ki ga ni strah novosti in izzivov.
Nek je tudi v Trstu predstavil nekatere nove uspešnice albuma Unici. Od skupno 28 uspešnic, ki jih je Filippo Neviani - to je pravo ime emilijskega pevca - zapel v Trstu, jih je bilo šest z novega albuma. Ena izmed teh je bila tudi uvodna Uno di questi giorni, ki je pošteno ogrela občinstvo. Nek se je odločil za stalno prehajanje od starih do novih uspešnic in obratno. Se una regola c'è in Lascia che io sia sodijo med starejše uspešnice, medtem ko je Questo so di me ena izmed najbolj prepričljivih pesmi novega albuma. Nastala je, ko je Nek prebral poezijo Valore neapeljskega pesnika Errija De Luce. Sledile so La voglia che non vorrei, Io ricomincerei, Sei solo tu in Sul treno, ki so bili sami zadetki v polno. Večina gledalcev je prepevala vsako Nekovo pesem. Sassuolo/Palm Springs sodi v zadnje obdobje Nekovega artističnega življenja in sodelovanje z reperjem J-Axom. Gre za skrajno ironično pesem, v kateri se Nek nekako norčuje iz vseh pretiravanj, začenši s stilom oblačenja pevcev rep glasbe. Po novosti Freud in uspešnicah Sei grande in Almeno stavolta se je spremljevalna skupina oddaljila z odra in Nek je ob goli spremljavi kitare zapel in zaigral trojček Se non ami, Sto con te in L'anno zero.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Kdo bo zmagovalec svetovnega prvenstva v nogometu 2018?

ostale novice

Za uvod veličasten baletni spektakel

Junij v Ljubljani otvarja Labodje jezero na Kongresnem trgu

8. junija 2018 | 10:01

Turbonegro je verjetno izgubila »turbo« …

Norveška skupina izdala ploščo RockNRoll Machine V naši rubriki Na ves glas!Priložen avdioposnetek

8. junija 2018 | 11:16

Duhovi vojne, duh miru

V Kleine Berlin odprli fotografsko razstavo goriške Skupine 75

7. junija 2018 | 17:24

V Trebčah začetek 25. Primorskega poletnega festivala

Od 14. junija do 8. julija na različnih prizoriščih številni koncerti in predstave

10. junija 2018 | 10:03

Cantetova »delavnica«

Film L'atelier o rasizmu, mladih in njihovem odnosu do zgodovine V naši rubriki Gremo v kino!Priložen trailer

7. junija 2018 | 11:08

Millenials Mittelfest

Čedajski festival letos na sporedu med 5. in 15. julijem

7. junija 2018 | 10:23

Spletla se je Zlata gledališka mreža

Povezovanje slovenskih ljubiteljskih gledaliških skupin na Tržaškem in Goriškem

6. junija 2018 | 17:07